Cum suna bancnota de 5 lei? Cu siguranta ca este o intrebare pe care nu ti-ai pus-o vreodata. Astazi iti povestim despre secretul de care stiu putini romani. De cate ori ai stat sa studiezi cu atentie bancnotele romanesti? Daca faci asta, vei avea parte cu siguranta de niste surprize frumoase. Una dintre acestea este legata de aceasta bancnota de 5 lei.

Cum suna bancnota de 5 lei. Secretul de care stiu putini romani

Nu doar chipul lui George Enescu este prezent pe aceasta bancnota, ci si melodia marelui artist. Cel care a dezvaluit acest detaliu incredibil este Dan Dediu. El este compozitor, prof.univ.dr la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, o personalitate de anvergura internationala si unul dintre cei mai de importanti muzicieni contemporani.

”Este motivul destinului din opera Oedip, de George Enescu. Și dacă tot am ajuns la ideea de destin, aș vrea să reflectăm asupra unui lucru. Și anume la faptul că suntem foarte buni la a transforma un om într-o statuie, și chiar într-o bancnotă. Însă este timpul să adoptăm traseul invers. Să transformăm o statuie într-un om”, spune compozitorul Dan Dediu în clipul prezentat luni, 4 mai 2020, conform sursei mentionate anterior.

Casa de pe bancnota de 200 de lei e reala. Unde a fost descoperita de romani

Cum suna bancnota de 5 lei Mai multe imagini care cicula pe Internet arata constructia de pe bancnota de 200 de lei. Se pare ca aceasta casa este reala si a fost descoperita de romani în Sibiu. Deși nu este des folosita de romani, bancnota de 200 de lei este destul de cunoscuta. Pe o parte apare chipul lui Lucian Blaga, iar pe partea opusa o constructie traditionala romaneasca. Citeste AICI toata povestea bancnotei de 200 de lei. (Sursa foto: economisim.info)

CITESTE AICI SI: Cum arata in realitate casa de pe bancnota de 10 lei. Cu ce pret a fost vanduta

loading...