Adevarul despre Osho. A devenit unul dintre cei mai controversati lideri spirituali din lume. Astazi milioane de oameni ii cumpara in continuare cartile si posteaza pe internet citate din Osho. Insa, putini stiu cine a fost, de fapt, Chandra Mohan Jain, caci acesta era numele lui real.

A fost numit apoi Acharya Rajneesh in anii ’60 si Bhagwan Shree Rajneesh in perioada 1970-1980. Osho s-a nascut in Kuchawada, India, la 11 decembrie 1931. Tatal său a fost negustor de haine si apartinea religiei jainiste. In 1946, Osho are experienta primului sau satori.

Adevarul despre Osho. La varsta de 21 de ani, sustinea el, a atins iluminarea suprema. A studiat la Universitatea din Sagar, unde a absolvit cu onoruri Prima Clasa de Filozofie. A fost si campionul unui concurs al dezbaterilor pe intreaga Indie. A castigat atunci medalia de aur. Dupa ce a terminat facultatea, a fost numit profesor de filozofie la Colegiul Sanskrit din Rajpur si apoi la Universitatea din Jabalpur.

Adevarul despre Osho. Cine a fost, de fapt, idolul a milioane de oameni

A mers prin lume si a sustinut discursuri pana s-a decis sa inceapa ceva pe cont propriu. A demisionat in anii ’60, apoi a inceput sa stranga tot mai multi adepti. In 1981, a decis sa plece in SUA. S-a mutat impreuna cu adeptii lui in Oregon. Aici au luat prin surprindere locuitorii unui mic orasel. Aici au construit un veritabil oras pentru numarul tot mai mare de fanatici care s-au alaturat cultului sau.

Adevarul despre Osho. Au urmat scene greu de imaginat. Adeptii lui Osho credeau in sexualitatea liber, asa incat orgiile devenisera ceva obisnuit. Insa, violenta nu lipsea, la fel si abuzurile sexuale si fizice, scria adevarul.ro. Oamenii erau batuti sau abuzati cand refuzau sa urmeze regulile comunitatii. Osho a ajuns sa detina in total un numar de 93 de masini Rolls Royce de lux, traia in lux si castiga peste 100 de milioane de la adeptii lui.

Mai mult decat atat, secretara si mana lui dreapta a fost cea care a planuit primul atac biologic din istoria Statelor Unite ale Americii. Peste 700 de persoane au fost infectate pentru a fi impiedicate sa participe la alegeri. Osho a murit in 1990, insa vorbele lui ii ghideaza si astazi pe multi. Putini stiu insa despre adevarul intunecat din spatele acestui nume.

loading...