Veste buna pentru parintii si copiii din Romania: cresc alocatiile. Anuntul a fost facut de ministrul de Finante, Florin Citu. Acesta a precizat ca urmatoarea majorare a alocatiilor va fi de la 1 ianuarie 2020.

Florin Citu a declarat luni la o televiziune din Romania ca, in opinia sa, legea care prevede dublarea alocatiilor pentru copii este una populista si neconstitutionala, care a fost aprobata dupa ce a fost aprobat bugetul pentru 2020 si trecuta prin Parlament fara sursa de finantare.

”Legea o vom aplica si vom creste alocatiile incepand cu 1 august. Procentul de crestere va fi prezentat de premier, este in avizare proiectul de lege si va fi prezentat in urmatoarea sedinta de Guvern. (…) Va fi in jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o alta crestere a alocatiilor. Nu ne oprim aici”, a spus Citu.

Acesta a subliniat ca trebuie luat in calcul si contextul economic prin care trece economia globala, efortul facut de Guvern fiind imens deoarece sunt companii care s-au inchis iar veniturile la buget scad.

In ceea ce priveste pensiile, ministrul de Finante a precizat ca o decizie privind procentul de majorare de la 1 septembrie va fi luata la rectificarea bugetara de la jumatatea lunii august.

Alocatiile pot ajunge si la 600 de lei pe luna

In luna decembrie a anului trecut, Camera Deputatilor a votat, decizional, propunerea legislativa care prevede dublarea alocatiei pentru copiii intre 2 si 18 ani, suma care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap, potrivit Forbes.

loading...