Ce se intampla daca iti pupi copilul pe gura. Multi parinti au acest obicei si isi pupa copilul direct pe gura. Unii considera acest gest drept unul revoltator si care incurajeaza incestul. Altii cred ca este doar un gest nevinovat si o dovada de iubire neconditionata.

Insa, se pare ca specialistii considera ca acest gest produce niste efecte negative de durata si le recomanda parintilor sa NU mai apeleze la astfel de manifestari ale afectiunii parentale.

Ce se intampla daca iti pupi copilul pe gura. Sfatul specialistilor

Psihanalistul Catherine Bergeret-Amselek considera ca acest obicei trebuie sa dispara. „Parintii trebuie sa evite sa isi pupe pe gura copilul, chiar cand acesta este mic, pentru ca acest obicei ii procura celui mic excitatie, care nu este oportuna”, afirma specialistul.

Catherine Bergeret-Amselek mai crede si ca, prin acest gest parental, copilul primeste o emotie prea puternica si ca poate contribui la instalarea sindromului lui Oedip. Acesta este un complex de dorinte sexuale pe care copiii le pot dezvolta pentru parinti, conform click.ro.

„Pupatul copilului pe buze poate crea mult prea multa confuzie. Daca mamica il pupa pe tatic pe gura si invers, ce inseamna atunci cand copilul isi pupa parintele pe gura? Acest obicei trebuie sa inceteze. Daca incepi sa-ti saruti copilul pe buze, cand te opresti? Pe masura ce copilul trece de 5 – 6 ani si incep sa fie constienti si de aspecte sexuale”, a mai adaugat Catherine Bergeret-Amselek, conform clickpentrufemei.ro.

Ce sustin psihologii despre efectele acestui gest fata de copil

Ce se intampla daca iti pupi copilul pe gura. Psihologul Keren Rosner a precizat pentru adevarul.ro ca recomanda evitarea acestui gest controversat: „În cazul copilului foarte mic acest gest este contraindicat înainte de toate din cauze care ţin de igienă. Şi medicii recomandă să nu facem acest lucru din considerente legate de sănătatea copilului. Iar pe măsură ce copilul creşte, devine un gest cu încărcătură sexuală.

Deci pentru ei are o semnificaţie puternică în ideea că le place o persoană de sex opus. Nu este o atracţie sexuală conştientizată la acel moment, bineînţeles, dar ea există. De aceea, dacă părinţii obişnuiesc să facă acest gest, copilul poate ajunge să fie confuz în ceea ce priveşte semnificaţia lui şi chiar să fie jenat. Mai ales că sunt părinţi care fac acest gest şi în public”, a concluzionat Rosner.

loading...