In noapte de 31 august 1997, printesa Diana, iubitul ei, Dodi Fayed si soferul lor, Henri Paul au murit intr-un grav accident rutier. Garda de corp, Trevor Rees-Jones, a fost ranita, dar a supravietuit.

Tragedia a avut loc in Paris, iar pentru unii oameni ceea ce s-a intamplat in acea noapte nu a fost pur si simplu un accident. Totul ar fi fost o conspiratie, condusa in secret de agenti ai statului britanic.

In 2010, Michael Mansfield, avocat in Consiliul Reginei, care a preprezentat casa regala in timpul anchetei desfasurate de autoritatile franceze, a anuntat ca printesa a fost asasinata.

Mai mult, avocatul a sustinut atunci ca Printesa Diana avea motive credibile si absolut de inteles sa se teama si ca este spionata, pentru ca reprezenta o amenintare pentru familia regala si pentru monarhia britanica.

Michael Mansfield l-a reprezentat si pe magnatul Mohamed Al Fayed in timpul anchetei ce a urmat mortii fiului sau Dodi si a printesei Diana. “Am toate motivele sa cred ca acele deecse au reprezentat rezultatul unei crime”, a declarat Michael Mansfield.

“A existat o combinatie de motive pentru a explica dorinta unora de a-i vedea morti pe printesa Diana si pe Dodi, mult dintre aceste motive fiind repetate de multe ori de Mohamed Al Fayed”, a mai spus avocatul.

Inca o informatie neasteptata este aceea ca Printesa Diana era insarcinata cu Dodi Al Fayed si ca intentiona sa se casatoreasca cu acesta.

Cine a fost Printesa Diana?

Diana, Printesa de Wales – Diana Frances – s-a nascut pe data de 1 iulie 1961 in Sandringham, Regatul Unit si a fost prima sotie a lui Charles, Print de Wales, mostenitorul tronului Regatului Unit, potrivit Wikipedia.ro.

Fiii lor, William, Duce de Cambridge si printul Harry, sunt al doilea si al saselea in linia de succesiune la tronul britanic si a altor cincisprezece state. De la casatoria din 1981 pana la divortul din 1996 a fost numita Her Royal Highness The Princess of Wales, iar dupa divort, Diana, Princess of Wales.

loading...