Cele mai bune ceaiuri pentru insomnie. Cu siguranta, insomnia, la fel ca stresul a devenit o afectiune obisnuita in zilele noastre. Programul haotic si aglomerat, problemele personale, lipsa de timp liber in care sa avem grija de noi, toate acestea ne afecteaza. Fie suferim de insomnie, fie nu ne odihnim suficient.

Te simti tot timpul obosit, nu te mai poti concentra cum trebuie? Afla chiar acum care sunt, de fapt, plantele care te ajuta sa dormi. Proprietatile pe care le detin te ajuta atunci cand le prepari sub forma de ceai. Ce spun specialistii despre aceste plante.

Cele mai bune ceaiuri pentru insomnie. Plantele care te ajuta sa dormi

Musetelul. Este una dintre cele mai eficiente plante cand vine vorba despre insomnie. Calmeaza nervii si atrage imediat somnul linistit. Daca aveti probleme, beti una sau doua cesti de ceai chiar inainte de culcare.

Valeriana. Este un somnifer natural studiat cu multa atentie de catre fitoterapeuti. Conform cercetarilor facute de acestia, se pare ca induce somnul, dar ii imbunatateste si calitatea. Este perfecta pentru cei care au probleme cu tensiunea si stresul. Daca mai si muncesti de acasa, trebuie neaparat sa folosesti aceasta planta.

Cele mai bune ceaiuri pentru insomnie. Daca bei o cana de ceau de valeriana sau iei o capsula de la Plafar cu aproximativ 30-40 de minute inainte de culcare, atunci te vei odihni corespunzator. Mare atentie, insa! Citeste cu grija prospectul inainte de consum, daca folosesti pastilele.

Deditelul. Aceasta planta este cunoscuta sub denumirea științifică Anemona pulsatilla. Este recomandata in special persoanelor care devin adesea anxioase sau nelinistite. Daca bei o cana de ceai de deditel cu jumatate de ora inainte sa te bagi la somn, vei avea cu siguranta un somn profund si odihnitor, conform click.ro.

CITESTE SI: 3 ceaiuri care pot inlocui cafeaua. Asa iti iei energia necesara

loading...