Pandemia a dat tuturor planurile peste cap, dar mai ales oamenii isi fac griji pentru viitor, deoarece situatia economica este incerta. Astazi va prezentam cea mai veche metoda de a salva bani in vremuri de criza. In ce este bine sa investesti in aceasta perioada.

Potrivit specialistilor, cea mai buna investitie in aceasta perioada este aurul. Uncia de aur s-a tranzactionat vineri, 24 iulie 2020, pentru 1900 de dolari, apropiindu-se de maximul istoric stabilit in urma cu noua ani.

Semnalele potrivit carora pandemia de coronavirus stagneaza revenirea economiei si recenta crestere a tensiunilor intre SUA si China stimuleaza atractivitatea aurului.

Metalul galben se indreapta spre cea de a saptea saptamana consecutiva de crestere, fiind cea mai lunga perioada de crestere de dupa anul 2011. Arginut este pe care sa inregistreze cel mai mare salt saptamanal din ultimele patru decenii.

“Atunci cand dobanzile sunt la zero sau apropiate de zero, aurul este atractiv de detinut pentru ca nu ai de ce sa te ingrijorezi cu privire la obtinerea de dobanda pentru aurul tau si vezi cum pretul aurului creste pe masura ce creste incertitudinea pe piata. As cumpara aur acum si as continua sa cumpar, pentru ca aurul inregistreaza evolutii bune”, a marturisit investitorul Mark Mobius, cofondatorul Mobius Capital Partners, potrivit agerpres.ro.

Vineri dimineata, la bursa de la Londra, pretul spot la aur a crescut cu 0,4 %, pana la 1894,82 de dolari uncia, dupa ce joi a urcat pana la 1898,34 de dolari, apropiindu-se de recordul absolut de 1921,17 de dolari uncia inregistrat in luna septembrie 2011. De asemenea, argintul s-a apreciat cu 0,5 %, pana la 22,7047 de dolari uncia, si este pe cale sa inregistrece cea mai puternica crestere saptamanala de dupa 1980.

loading...