Cum scoti petele galbene de pe hainele albe. Aceasta problema le da multora batai de cap. Si asa este dificil de intretinut o haina alba, daca se mai si pateaza, acel galben ne scoate din sarite. Din fericire pentru noi, ne vin in ajutor niste ingrediente banale. Le ai sigur prin casa si, daca nu le ai acum, le poti cumpara de oriunde, cu bani putini.

Cum scoti petele galbene de pe hainele albe. Cele mai utile trucuri

Primul truc este un amestec de sare cu zeama de lamaie. Are un efect incredibil de albire. Se amesteca zeama de la 2-3 lamai cu o mana de sare. Pui acest amestec in apa calda, apoi pui hainele la inmuiat timp de aproximativ doua ore. Le clatesti apoi si le pui la uscat.

Daca petele galbene au afectat zona axilelor, atunci aplica amestecul initial direct pe zona afectata. Lasi sa actioneze timp de 30 de minute, apoi continui cu pasii urmatori mentionati anterior, scriu cei de la dozadesanatate.ro.

Cum scoti petele galbene din hainele albe. Cum scoti petele galbene de pe hainele albe.bicarbonat de sodiu si zeama de lamaie. Nu ai nevoie de mai mult de 100 de grame de bicarbonat si 60 de ml de zeama de lamaie, plus o galeata cu apa calduta. Se tin rufele la inmuiat timp de o ora, se spala cu un sapun neutru, apoi se intind la uscat. Atentie, insa! Daca ti se pare ca nu au iesit de tot petele, nu dispera! Trebuie doar sa repeti operatiunea.

O alta varianta este cea cu apa oxigenata, scriu cei de la adevarul.ro. Amesteca 125 de ml de apa oxigenata 3% cu 125 de ml de apa calda. Toarna acest mix in sertarul masinii de spalat. Daca pata este mai veche, atunci pulverizeaza direct pe pata, inainte sa bagi haina la spalat.

Si otetul alb poate fi folosit pentru scoaterea petelor de pe rufele albe. Se amesteca 125 de ml de otet cu 60 de ml de detergent. Compozitia se toarna apoi in sertarul masinii de spalat. 

loading...