10 superstitii legate de nunta. Romanii formeaza un popor superstitios inca din cele mai vechi timpuri. Foarte multe obiceiuri se pastreaza si in ziua de azi. Chiar daca ai auzit de vazutul miresei in rochie sau de aruncatul buchetului, sa stii ca superstitiile sunt mult mai numeroase. Astazi iti oferim o lista de 10 obiceiuri. Afla chiar acum ce este interzis cu desavarsire la o nunta si care este gestul aducator de ghinion.

10 superstitii legate de nunta. Ce este interzis cu desavarsire

1. Nu este bine sa faci nunta in luna mai. Legenda spune ca, cei care se casatoresc in luna mai, vor regreta toata viata. Explicatia ar fi ca aceste casnicii se termina la fel de repede precum se scutura petalele florilor de primavara. Aceasta superstitie dateaza inca de pe vremea romanilor.

2. Nu este bine sa te logodesti martea, miercurea si vinerea. Se spune ca cei care fac logodna in aceste zile vor avea parte doar de paguba.

10 superstitii legate de nunta. Ce sa NU faci daca vrei sa iti mearga bine

3. Daca mireasa este singura la parinti, atunci nu va avea parte de un sot bun. 

4. Daca mirii pierd inelul in timpul cununiei, atunci vor avea o casnicie nefericita. Daca se rupe inelul,  unul dintre miri va muri. Cei care uita inelele acasa in nuntii vor fi nefericiti toata viata.

5. Mirii care aleg o verigheta din aur alb si galben vor divorta repede. Se spune ca au caractere diferite si nu vor fi niciodata una si aceeasi fiinta.

10 superstitii legate de nunta. Ce sa NU faci daca vrei sa iti mearga bine

Gestul care iti poarta ghinion la nunta

6. Este un semn rau daca lumanarea se rupe in timpul cununiei. Asta inseamna ca unul dintre miri sau cineva apropiat va muri curand.

7. Nu este bine ca mireasa sa poarte perle la nunta. Erau considerate in antichitate drept un simbol al sinceritatii si puritatii ori bijuterii care aduc noroc si fericire celei care le poarta. Acum insa, multe femei cred ca le aduc ghinion.

10 superstitii legate de nunta. Ce sa NU faci daca vrei sa iti mearga bine

8. Este interzis ca doi frati sa se casatoreasca in acelasi an. Se spune ca cel care se va casatori al doilea va avea o casnicie nefericita. 

9. Se zice in popor ca cei care se casatoresc de ziua de nastere vor avea ghinion, conform adevarul.ro.

10. Cel care adoarme primul in noaptea nuntii va muri primul

loading...