Cat de periculos este bulionul? Cumparam saptamanal sau chiar mai des conserve de bulion sau de pasta de tomate. Simplu, ieftin si rapid, folosim pentru nenumarate feluri de mancare. De la tocana, la sosuri, ciorbe si altele de genul. Insa, ceea ce stiu putini romani este ca punem in alimente adevarate bombe toxice pentru organism. Sigur nu stiai cat de periculoase sunt, de fapt, efectele consumul periodic de bulion.

Cat de periculos este, de fapt, bulionul pentru sanatate

Asociatia Pro Consumatori (APC) Romania a facut un studiu cu rezultate alarmante. Acesta ne arata ca din cele 71 de produse pe care le gasim pe rafturile magazinelor, 78% ar trebui retrase. Unele sunt facute din concentrati, altele au atat de mult zahar incat risti sa dai in diabet. Cele mai multe sunt pline de acid citric si sare iodata. Consumate pe termen lung, toate aceste ingrediente pot avea efecte devastatoare pentru sanatate.

Cat de periculos este bulionul? „Bulionul si pasta de tomate trebuie fabricate numai din rosii, nicidecum din concentrat de tomate a carui provenienta/ continut de reziduuri de pesticide/continut de metale grele si an de fabricatie nu se cunosc. Din pacate, folosirea acestor practici de productie a transformat bulionul si pasta de tomate intr-un colorant nesanatos si cam atat”, atrage atentia conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC Romania, conform evz.ro.

 „La citirea etichetei trebuie data atentie ingredientelor. Produsele superioare indica circa 130 grame de tomate / 100 grame produs. De asemenea, informatii critice, de regula scrise cu caractere foarte mici ne pot indica falsuri grosolane„, a declarat prof. univ. dr. Ion Schileru, de la Departamentul de Business, Stiintele Consumatorului si Managementul Calitatii al ASE Bucuresti, conform sursei mentionate anterior.

Cat de periculos este bulionul? „Se intelege ca un bulion de tomate este altceva decat un sos cu bulion de tomate, chiar daca cel de pe urma este mai vartos, ca urmare a aditivilor de ingrosare. Aceste produse sunt foarte daunatoare pentru cardiaci, diabetici si consumatorii cu diverse probleme de sanatate”, a adaugat acesta.

loading...