5 beneficii ale inotului. Putina lume realizeaza cat de bun si de util este, de fapt, inotul pentru sanatatea noastra. Specialistii recomanda sa ducem copiii la inot de la varste fragede. Asa se vor dezvolta sanatos si armonios. Miscarea este vitala pentru organism, iar inotul poate fi practicat la orice varsta, fara probleme.

Ne ajuta sa ne dezvoltam la maxim potentialul fizic, cognitiv si emotional. Este o activitate simpla, dar care aduce numeroase beneficii pentru sanatate. Dintre acestea am organizat astazi o lista scurta, cu 5 beneficii.

5 beneficii ale inotului. Cat de bun este inotul pentru sanatate

In primul rand, tonifiaza muschii si ajuta la dezvoltarea lor. Inotul contribuie la buna dezvoltare a umerilor, spatelui si a pieptului. In timpul unei singure sesiuni de inot, folosim doua treimi din intreaga suprafata musculara.

In al doilea rand, inotul este o forma de exercitiu fizic care antreneaza intregul organism, fara a pune presiune pe articulatii, Cei mici devin astfel mai flexibili si mai rezistenti, iar persoanele care au probleme cu articulatiile sau sunt in varsta pot face sport fara griji.

5 beneficii ale inotului. In al treilea rand, inotul favorizeaza oxigenarea si stimuleaza activitatea cardiaca. Inima ne bate mai tare pentru ca pompeaza sangele mai rapid. Astfel oxigenul ajunge la celule si asa ne este imbunatita circulatia la nivelul vaselor de sange, reducand aparitia bolilor cardiovasculare, scrie evz.ro.

In al patrulea rand, inotul imbunatateste functiile motrice. Datorita acestui sport, copiii isi dezvolta mai usor functia de echilibru. De asemenea, isi coordoneaza mult mai bine miscarile. Inotul le asigura rezistenta fizica, ba chiar ii ajuta sa prinda mai bine cu mainile obiectele din jurul lor.

5 beneficii ale inotului. In al cincilea rand, dar nu cel din urma, combate obezitatea infantila. In ultimii 30 de ani, numarul cazurilor de obezitate infantila s-a dublat la copii. A devenit o preocupare constanta majora pentru parinti si medici din intreaga lume. Inotul este un sport sanatos, care asigura controlul greutatii inca de la varste fragede.

loading...