Pericolul din pepenele rosu. In aceasta perioada, mai ales pe canicula, sunt foarte recomandate fructele de sezon. Ba chiar sunt o alternativa excelenta pentru dulciurile procesate. Chiar si cand vine vorba de diete, medicii nutritionisti ne recomanda sa luam mai degraba zaharul din fructe. Insa, multi romani fac o greseala colosala in aceasta perioada. Ca in orice lucru, excesul ajunge sa dauneze grav sanatatii.

Pericolul din pepenele rosu. Toti romanii il mananca fara sa stie asta

Majoritatea, inca din copilarie, suntem obisnuiti sa mancam vara foarte mult pepene rosu. Este zemos, destul de dulce si racoritor. Unii chiar ajung sa il consume zilnic. Medicul nutritionist Mihaela Bilic trage insa un semnal de alarma! A postat pe contul ei de Instagram un avertisment pentru cei care mananca acest fruct intr-o cantitate exagerata. Se pare ca glucoza din pepenele rosu ne poate da organismul peste cap.

Pericolul din pepenele rosu. Aceasta glucoza nu ne aduce doar kilograme in plus, ci si probleme de sanatate. Poate afecta grav ficatul, deoarece el este organul menit sa o proceseze. O cantitate exagerata poate deregla intreg sistemul de procesare. Mancat in cantitati mici, pepenele rosu ramane doar o gustare delicioasa si racoritoare. Nu doar el este pacatos cand vine vorba de glucoza, ci si alte doua fructe de sezon, iubite de romani.

 ”Pepenele se bate in top cu ciresele si strugurii, in topul fructelor care afecteaza grav silueta. Nu va voi recomanda acum sa mancati cu bucatica, dar mancați macar cu felia. Daca vreti sa nu va doara grasimea acumulata brusc pe abdomen”, i-a sfatuit medicul nutritionist Mihaela Bilic pe fani.

Pericolul din pepenele rosu. Cum alegi un pepene rosu copt. Cele mai simple trucuri. Adesea insa iti iei teapa si nimeresti unul zaharisit, prea apos sau fara gust. Daca nu vrei sa strici produsele facand dop, exista si alte alternative de succes. ASA poti sa alegi cea mai buna varianta de pe taraba sau din supermarket.

loading...