Amantii Elenei Ceausescu. Daca este sa ne luam dupa informatiile aparute dupa 1989, lista este una mai mult decat generoasa. Sotia dictatorului a avut si alti iubiti, in afara casniciei cu Nicolae Ceausescu. Cu doi dintre acestia s-a iubit inainte sa isi uneasca destinele cu cel care avea sa devina dictatorul comunist al Romaniei.

Altii insa i-au fost amanti chiar in perioada in care cei doi formau deja cuplul prezidential. Toate aceste relatii erau insa subiecte tabu chiar si pentru Securitatea de la acea vreme.

Amantii Elenei Ceausescu. Secretele rusinoase din viata sotiei lui Ceausescu

Prima iubire a Elenei Ceausescu ar fi fost tatal naistului Gheorghe Zamfir. L-a cunoscut in satul natal, la Petresti. Relatia dintre cei doi tineri a fost de scurta durata. Barbatul a plecat la Bucuresti, acolo unde s-a angajat chelner. Elena l-a iubit mult si a venit dupa el in Capitala, dar fostul iubit nu a mai dorit-o. A decis totusi sa ramana in Bucuresti, unde s-a inscris in Partidul Comunist.

A urmat perioada in care l-a cunoscut pe Nicolae Ceausescu, dar nu inainte de a se iubi chiar cu fratele lui. Elena si Marin au fost impreuna pentru o perioada scurta, iar povestea de amor s-a terminat cand el a plecat in armata. Mihaela Ceausescu, fiica lui Marin, care s-a sinucis la Viena dupa moartea cuplului de dictatori, povestea in cartea „Nu regret, nu ma jelesc, nu strig” despre relatia lor.

Amantii Elenei Ceausescu. „Tanti Lenuta avea o slabiciune deosebita pentru Marin, pe care-l cunoscuse inaintea lui Nicolae si cu care chiar flirtase o scurta perioada… Asa ziceau gurile rele din familie si ii mai reprosa si mama la necaz lui tata, dar asa, mai mult in gluma, luandu-l peste picior: «De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, ca salvai, dracu’, tara de la urgie?!»”, povestea Mihaela.

Care a fost cea mai lunga aventura a Elenei Ceausescu

Amantii Elenei Ceausescu. Cea mai lunga si mai intensa aventura a Elenei in timpul casniciei cu Nicolae a fost cea cu doctorul Abraham Schechter. Acesta a fost timp de 17 ani medicul personal al familiei Ceausescu „Odata, in Primaverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vila, cei trei au intrat cu masina in curtea resedinţei cuplului Ceausescu. Nicolae a coborat si a inceput sa urce scarile pentru a intra în casa. In urma sa venea Elena, urmata de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu.

In timp ce urcau pe scari, cel care mi-a povestit scena a vazut cum doctorul a mangaiat-o usor pe fund pe Tovarasa“, povesteste fostul colonel Dumitru Burlan. Acesta a fost angajat al serviciului de Garda al Direcţiei a 5 a Securitatii. A scris apoi cartea „Dupa 14 ani – Sosia lui Nicolae Ceausescu se destainuie“, scriu cei de la adevarul.ro. Pe lista cu amantii Elenei Ceausescu s-a aflat si Eftimie Iliescu, ilegalist comunist si unchiul lui Ion Iliescu. Iubirea dintre cei doi nu a rezistat mult. A mai avut o aventura cu un fizician, Ioan Ursu. El era coordonator al programului nuclear al Romaniei, membru PCR si ministru in guvernele comuniste.

loading...