Trucuri baut apa. Deshidratarea este, impreuna cu insolatia, unul dintre cele mai mari pericole care ne pandesc pe timpul verii. Atunci cand nu bem suficiente lichide sau cand pierdem prea multe din corp, apare deshidratarea. Pericolul este mai mare cand afara sunt temperaturi ridicate, iar cei mai afectati sunt de obicei copiii, varstnicii si sportivii.

Apa este vitala pentru organism. Este necesara in procesul de eliminare a toxinelor din corp si pentru mentinerea echilibrului lichidelor din organism. La acestea se adauga si rolul in buna functionare a organelor, a muschilor, pentru digestie, pentru reglarea temperaturii corpului, dar si in multe alte aspecte.

Trucuri baut apa. Cum sa bei mai multa apa

Daca simti deja ca iti este sete, mare atentie! Este foarte posibil sa fii deja deshidratat Absolut toate celulele corpului iti sunt afectate in acest caz. Procesele biochimice sunt incetinite, digestia este ingreunata, iar toxinele nu mai ies din corp, scriu cei de la click.ro.

Alte simptome ale deshidratarii sunt: durerea de cap, slabiciunea, oboseala, urina inchisa la culoare, buzele uscate, crampele si greata. Daca deshidratarea este severa, pot sa apara dereglari de ritm cardiac si de tensiune, dar si halucinaţii, confuzie, convulsii si inclusiv pierderea cunostintei. 

Trucurile minune care te ajuta vara

Trucuri baut apa:

  • Dimineata, cand te trezesti, bea un pahar mare cu apa. In timpul noptii, corpul tau a fost privat de acest lichid vital.
  • Daca esti genul de persoana care bea greu apa simpla, poti adauga in apa de baut o felie de lamaie sau de portocala, menta, de castravete sau pepene. 
  • Bea un pahar mare cu apa din jumătate in jumatate de ora in cazul in care depui efort fizic.
  • Daca pleci la drum, trebuie neaparat sa ai macar o sticla cu apa.
  • Dupa fiecare cafea bauta, bea si un pahar cu apa. Cafeaua are efecte diuretice si agraveaza deshidratarea. 
  • Foloseste o aplicatie pe telefon care sa te anunte ca trebuie sa bei mai multa apa. 
  • Consuma fructe si legume care au un continut mare de apa, precum: castraveti, pepene. Iti furnizeaza si vitamine, si minerale.
loading...