Truc pentru ochelarii aburiti. Daca porti cumva ochelari, sigur te-ai confruntat cu aceasta problema in ultima perioada. Conform noilor reguli impuse de autoritati, dar si pentru protectia noastra si a celor din jur, trebuie sa purtam masca.

Indiferent ce faci sau cum faci, intr-un interval scurt de timp ti se aburesc ochelarii. Dintr-o data nu mai vezi nimic, te temi sa pui mana pe ei fara sa fii dezinfectat, dar nu vrei nici sa renunti la masca. Ce faci atunci cand ochelarii ti se aburesc pentru ca porti masca?

Cel mai simplu truc pentru ochelarii aburiti

Conform celor de digi-world.tv, Jeremy Hoard, cercetator, a descoperit un truc simplu pentru prevenirea aburirii pentru The Guardian. Potrivit Clinicii din Cleveland, atunci cand aerul cald atinge o suprafata rece, se produce procesul de condensare. Acesta are loc si in mod obisnuit, cum ar fi atunci cand iesi dintr-o cladire incalzita afara in racoare sau invers. Insa, acest proces este mult mai accentuat atunci cand porti masca.

Truc pentru ochelarii aburiti. Respiratia calda iese prin partea superioara a mastii si astfel iti abureste lentilele ochelarilor. Vrei un truc simplu, care face adevarate minuni? Asa poti preintampina producerea fenomenului de condensare. Ai nevoie de doar doua ingrediente ce se gasesc in fiecare casa: apa si sapun. Potrivit lui Jeremy Howard, trebuie sa iti scufunzi ochelarii in apa amestecata cu putin sapun. Apoi trebuie neaparat sa ii scoti si sa ii lasi sa se usuce singuri.

Truc pentru ochelarii aburiti.Procesul acesta, atat de simplu si la indemana oricui, creeaza un strat impotriva aburirii pe lentile. “O alta varianta e sa te joci putin cu locul in care stau ochelarii pe nas. Ii poți purta mai sus sau mai jos pe nas”, a declarat Howard. “Daca folosesti o masca ce se poate ajusta pe nas, poti sa o mulezi sa stea mai strans pe nas, asa ca iese mai putin aer pe deasupra”, a adaugat cercetatorul.

loading...