Cele mai frumoase plaje din Grecia. Pare dificil de ales, mai ales pentru romani. Grecia este destinatia de top pentru mii de conationali. Chiar si acum, in plina pandemie, curajosii au plecat cu masina in concediu. Chiar daca au asteptat zeci de ore prin vami, peisajele de basm elene au meritat orice sacrificiu.

Cei de la The Telegraph au vrut sa le faca viata mai usoara turistilor din intreaga lume si au alcatuit un top cu niste plaje pe care trebuie sa le vezi neaparat.

Top 5 cele mai frumoase plaje din Grecia. Cum arata plaja cu nisip negru

Sarakiniko Beach, din Milos. Este o plaja spectaculoasa, scoasa parca dintr-un film SF. Sarakiniko este si una dintre cele mai fotografiate plaje de la Marea Egee. Rocile mari, albe, erodate de apa dau turistilor impresia unui peisaj lunar. Aceasta culoare vine intr-un contrast magnific cu apele marii de un albastru pur.

Sarakiniko Beach, din Milos. Sursa foto: https://www.dianamiaus.com/

Kamári, Santorini. Este una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia dar are nisipul negru. In partea din stanga poate fi observata imensa stanca Mesa Vuono. Zona este foarte atractiva pentru turisti, mai ales pe timp de noapte. Atunci rocile negre stralucesc in intuneric. Daca iti doresti sa practici sporturi acvatice, atunci plaja Kamari este locul ideal, scriu cei de la adevarul.ro. Este o plaja foarte atent ingrijita si organizata. Mai mult decat atat, ofera si o multime de facilitati pentru turistii curiosi, care nu vor sa stea doar la soare.

Kamári, Santorini. Sursa foto: wikipedia.org

Lalária, Skiathos. Este una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia. Insa, poti ajunge aici doar pe mare, caci Skiatos este, de fapt, o insula. Plaja vanata de mii de turisti se afla in nordul coastei insulei. Vantul izbeste cu putere valurile de stancile abrupte. Asa apar pietricele perfect rotunde, de diferite culori („lalaria“), care acopera toata plaja. Lalária este cunoscuta si pentru culoarea apei, de un turcoaz cristalin. Alte atractii sunt si stancile abrupte si uriase situate chiar in mare. 

Lalária, Skiathos. Sursa foto: pixabay.com
loading...