Cod rutier 2020. Asa cum va povesteam si aici, de la 1 iulie se schimba multe reguli pentru soferii din Romania. Se pare insa ca aceste modificari nu se opresc aici. Astazi va explicam ce se intampla cu polita RCA incepand cu aceeasi data. Toti soferii trebuie sa stie despre aceasta schimbare, mai ales daca au de gand sa plece cu masina in strainatate.

Aceasta polita de asigurare este formata, conform cars.ro, din doua polite. Partea superioara este Cartea Verde. Aceasta ofera protectie pentru accidentele rutiere petrecute in afara Romaniei. Cea inferioara este polita obligatorie.

Polita RCA. Atentie, soferi! Ce se intampla de la 1 iulie

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) a anuntat ca de la 1 iulie si Cartea Verde va fi tiparita tot pe hartie alba. Aceasta modificare ii vizeaza mai mult pe asiguratori. Acestia vor fi nevoiti sa se supuna noilor reglementari. Chiar si asa insa, si soferii trebuie sa fie foarte atenti.

Polita RCA. Incepand cu data de 1 iulie, trebuie sa primiti polita de asigurare Carte Verde pe hartie de culoare alba. Este obligatoriu chiar daca se elibereaza cu Contractul de asigurare RCA sau in mod separat. Alfel aceasta nu va fi valabila. Din fericire, toate politele de asigurare tiparite de hartie verde inainte de 1 iulie isi vor pastra valabilitatea mentionata.

Daca circulati cu masina in strainatate, trebuie sa aveti asupra voastra Cartea Verde tiparita pe suport de hartie, Doar asa va putea fi prezentata autoritatilor. BAAR va recomanda ca, inainte de a iesi din tara, sa verificati cu atentie termenul de valabilitate al Cartii Verzi. Un document de asigurare este valabil pe teritoriul statelor ale caror simboluri nu sunt barate sau taiate cu un X pe formularul documentului.

Polita RCA. In cazul in care circulati sau doar treceti printr-o tara al carei simbol este notat cu acel X, atunci va trebui sa incheiati la un asigurator din Romania o alta asigurare Carte Verde. Aceasta va fi diferita fata de asigurarea RCA pe care o detineti deja, care sa fie valabila apoi in acea tara pe toata durata deplasarii. O puteti cumpara chiar si de la granita cu tara respectiva, daca doriti. (sursa foto)

loading...