Ce este 5G? Asta s-au intrebat milioane de oameni de cand s-a aflat ca aceasta tehnologie va fi disponibila pe piata. Conform businessmagazin.ro, aceasta ar asigura o viteza de descarcare de 10-20 de ori mai repede decat cea pe care o utilizam în prezent. Este, probabil, inovatia care a starnit cele mai mari controverse in istoria recenta a omenirii. Sunt extrem de multi nemultumiti, care considera aceasta tehnologie drept una periculoasa. Ba chiar o vad drept parte dintr-un plan malefic. Nu de putine ori a fost implicat si numele lui Bill Gates in acest scandal.

Ce este 5G. Cum functioneaza, de fapt, aceasta tehnologie

Este, de fapt, a cincea generatie de conectivitate a internetului mobil. Promite viteze mult mai mari de incarcare si descarcare, o acoperire mult mai larga, dar si conexiuni mai stabile. Aceasta tehnologie 5G consta in principal in utilizarea mai eficienta a spectrului radio. De asemenea, ea permite mai multor dispozitive sa acceseze acelasi internet mobil simultan.

Ce este 5G. „Orice facem acum cu smartphone-urile noastre, vom putea sa o facem mai repede si mai bine”, a declarat Ian Fogg, analist in cadrul Open Signal. Aceasta este o companie importanta, de analiza in cadrul segmentului de date mobile. „Ganditi-va la ochelarii smart care vin cu realitate augmentata, la realitate virtuala pe mobil, la o calitate mult mai bună video si la IoT care generează orase smart”, a adaugat Fogg.

Ce este 5G. „Ceea ce este cu adevarat interesant sunt toate serviciile noi care vor fi construite pe 5G si pe care nici nu putem sa le prezicem înca”, si-a incheiat el declaratia, conform sursei mentionate anterior. Tehnologia 5G este mult mai potrivita fata de cea 4G pentru a gestiona mii de conexiuni simultane. Fie ca vorbim de telefoane mobile sau senzorii echipamentelor, de camerele video sau semafoarele smart.

loading...