Cum arata mana unui chirurg, dupa o operatie de 4 ore la aproape 30 de grade Celsius? Vezi mai jos in articol poza virala. In aceasta perioada critica, realizam mai mult ca niciodata ca medicii din Romania sunt niste eroi. Desigur, nu exista padure fara uscaturi. Insa, din cand in cand apare un medic care merita aplauze la scena deschisa pentru efort. Aceasta este fotografia care a facut inconjurul internetul. L-a facut celebru peste noapte pe chirurgul de la Spitalul Municipal de Urgenta ”Elena Beldiman” din Barlad.

Poza virala. Cum arata mana unui chirurg roman, dupa o operatie de 4 ore

”O garda ‘linistita’. Dupa ce am operat 4 h echipat complet la 28 grade Celsius in sala de operatie”, este mesajul care a insotit poza virala postata in data de 2 iulie pe Facebook, de catre medicul Alexandru Rotundu.

„A fost foarte cald! Noi, ca echipa chirurgicala, suntem obisnuiti, uneori nu functioneaza AC-ul, desi sub echipamentul chirurgical steril simtim minimum 5 grade in plus fata de oamenii imbracati normal. Vreau sa scot in evidenta efortul pe care il faci ca medic chirurg cand, in orice conditii, esti nevoit sa faci ceea ce este cel mai bine pentru pacient, sa fii cu constiinta impacata ca atunci cand ai terminat operatia, ai facut tot ceea ce ti-a stat in putinta ca omul sa evolueze bine”, a declarat medicul chirurg Alexandru Rotundu pentru Vremea Nouă.

Aceasta este fotografia postata de Alexandru Rotundu pe contul personal de facebook

Poza virala. Nu doar temperatura indurata de medic a fost o surpriza, ci si operatia in sine, relateaza stirileprotv.ro. Initial, interventia parea una simpla, o apendicita banala. Insa, si-au dat seama in timp ce operau ca au de a face de fapt cu o lupta contra cronometru. In final, au reusit sa trateze, de fapt, un cancer perforat. Pacientul de 70 de ani a avut mare noroc. Si-a revenit dupa operatie si are chiar sanse sa duca o viata normala mai departe.

loading...