Muscata rosie este o planta decorativa, originara din Africa de Sud. Are o perioada de inflorire indelungata. A devenit una dintre cele mai raspandite plante din lume. Frumusetea ei deosebita a atras admiratori din intreaga lume. Poate fi tinuta atat pe balcon sau terasa, cat si in gradina. La romani, conform antena3.ro, este una dintre cele mai populare flori de casa. Este o planta usor de intretinut, dar care arata intr-un mod special, impodobind orice locuinta.

Muscata rosie. Ai aceasta floare in casa? Ce efecte are asupra organismului

Putine persoane stiu insa si despre efectele terapeutice ale aceste flori. Specialistii sustin ca au un efect de sedativ natural. Mai mult decat atat, ar contine anumite substante, denumite flavonoide. Se pare ca acestea sunt utile in prevenirea si tratarea cancerului, deoarece au proprietati antoxidante extrem de puternice.

In medicina traditionala homeopata, se folosea muscata rosie pentru diverse tratamente naturiste. Frunzele erau un bun remediu in diaree, abcese, pentru dureri sau reumatism. Se pare ca toata floarea este plina de substante utile pentru organism. Frunzele, florile, dar si radacinile au un continut bogat de amidon, acizi grasi, saruri, taninuri, vitamina C, saponine, ulei eteric, alcaloizi si flavonoide.

Muscata rosie emana anumite substante care ar distruge stafilococii si streptococii din spatiul in care este depozitata. Este un bun calmant natural, un veritabil sedativ care te ajuta in lupta cu stresul de zi cu zi. Este utila pentru persoanele care sufera de neurastenie si insomnie. In apropiere de capitala Rusiei, exista secţii speciale care folosesc terapia cu muscate. Aceasta metoda este utilizata la Sanatoriul de boli nervoase din Novomoskovsk.

Terapia cu muscata rosie. „Geranium-terapia este utilizata in Rusia inca din anii ’80 si consta intr-o metoda simpla: cei care sufera de tulburari psihice usoare, de stres, anxietate, angoasa, se asaza o data pe zi, timp de 30 de minute, in fata ghiveciului si inspira puternic mirosul emanat de frunze si flori’’, a explicat Gleb Maiakov, medic psihiatru, conform aceleiasi surse.

loading...