Lista de curiozitati despre Brasov este una lunga si inedita. Istoria orasului de la Poalele Tampei i-a fascinat pe multi de-a lungul timpului. Chiar si astazi, se numara printre cele mai cautate orase din Romania cand vine vorba despre turisti. In urma cu 500 de ani, Brasovul era cel mai mare oras din Transilvania, scriu cei de la science.hotnews.ro. Cu toate ca nu avea atat de multi locuitori, iar greutatile nu i-au ocolit, se pare ca aici comertul a inflorit.

Curiozitati despre Brasov. Istoria inedita a orasului de la Poalele Tampei

In urma cu cinci secole, aici existau farmacii si hanuri, iar negustorii aduceau mirodenii din Orient. In aceeasi perioada s-au infiintat mai multe scoli, iar dupa anul 1550 s-au tiparit numeroase carti. Din pacate, aceste realizari economice erau adesea umbrite de nenorocirile care loveau orasul odata la cateva zeci de ani. Epidemiile de ciuma, incendiile masive, cutremurele sau invaziile inamice, Brasovul le-a trait pe toate.

Curiozitati despre Brasov. Populatia orasului a fluctuat constant, din cauza catastrofelor, fie ele naturale sau produse de om. Locuitorii se temeau cel mai tare de incendii. Faimosul foc din 1689 a ucis sute de oameni. Existau paznici de noapte care umblau prin tot orasul cu un mic bucium si ii alertau pe locuitori ca sa stinga lumanarile si focurile. Din fericire, in zilele noaste nu mai exista aceasta problema.

Curiozitati despre Brasov. In secolul XVI, orasul avea un medic sef, iar prima farmacie de aici a fost atestata in anul 1512. Aceasta se afla in Piata Sfatului. Germanii numeau acest loc Marktplatz iar ungurii, Főtér sau Tanács tér. Un alt aspect inedit din istoria orasului este istoria centrului. Aici au fost executate 120 de sentinte de catre calaii orasului. Printre acestea se numara torturi, spanzurari, arderi pe rug, taieri de urechi, batai si alungari de oras.

loading...