Printul Charles si regula veche de secole l-a ajutat sa isi inmulteasca peste noapte averea si asa impresionanta. Nici suma nu este deloc una de ignorat, fiul Reginei Elisabeta a pus mana pe un milion de lire de la populatie. Mai precis, povestesc cei de la hotnews.ro, ca a strans acesti bani de la persoanele care au decedat in Cornwall anul trecut, potrivit unor documente publicate recent si consultate de The Telegraph.

Printul Charles si regula veche de secole. Cum a strans un milion de lire de la locuitori

Mostenitorul tronului britanic a colectat intre aprilie 2019 si sfarsitul anului trecut 868.000 de lire sterline. Banii au venit, de fapt, de la rezidentii Cornwall-ului care au decedat fara sa lase in urma un testament. O alta parte a averii a venit de la firmele dizolvate nerevendicate. Cel putin asa stau lucrurile potrivit ultimului raport de venituri al Ducatului de Cornwall.

Suma acesta a fost ulterior suplimentata cu inca 201.000 de lire. Acestea au fost colectate intre ianuarie 2020 si incheierea anului fiscal anterior in luna martie. Veniturile totale ale printului Charles din ducat au urcat pana la peste 22 de milioane de lire.

Printul Charles si regula veche de secole. Aceasta regula straveche sustine ca averea rezidentilor din Cornwall care mor fara testament si care nu au rude cunoscute ajunge la Charles. Aceasta lege este menita sa reglementeaza bunurile nerevendicate, sau ‘bona vacantia’ cum mai sunt numite. Regula dateaza din perioada domniei regelui William al IV-lea.

Toate proprietatile nerevendicate din majoritatea Angliei si Tarii Galilor revin in cele din urma coroanei britanice si printului Charles. Insa el, ca duce de Cornwall, retine de fiecare data o parte din bani pentru a-i inmana inapoi eventualelor rude neidentificate. Aceste rude pot oricand sa pretinda ulterior mostenirea, notează The Telegraph. Fondurile colectate in acest mod sunt utilizate apoi in diverse investitii sau proiecte.

loading...