Nicolae Ceausescu a umblat prin Romania in lung si in lat. A ajuns si prin numeroase tari straine, de la Anglia pana la tarile arabe. Cu siguranta insa nu te-ai gandit la Nicolae Ceausescu pe luna. Da, ai citit bine! In randurile urmatoare va vom povesti cum anume a ajuns, de fapt, mesajul dictatorului acolo.

Nicolae Ceausescu pe Luna. Cum a ajuns mesajul dictatorului acolo

In 1969, Neil Armstrong si Edwin Aldrin au devenit primii oameni care au pasit pe Luna. Cei doi au stat acolo in total 21 de ore şi 36 de minute. Au urmat apoi alte misiuni, care au dus alti astronauti pe Luna, insa misiunea lor este cea mai memorabila din istorie. Echipajul s-a intors pe Terra cu o serie de mostre selenare, dar au lasat si ceva inedit in urma.

Nicolae Ceausescu pe Luna. Urmatoarele misiuni lunare, chiar daca au fost mai putin tinute minte, au durat mai mult. Alti astronauti au petrecut chiar cateva zile pe satelitul natural al Pamantului. Din pacate insa, au lasat in urma lor o multime de gunoaie. Dar, printre lucrurile frumoase pe care le-au lasat acolo au fost si niste cadouri simbolice, menite sa marcheze trecerea oamenilor pe suprafata lunii.

Potrivit clickpentrufemei.ro, Neil Armstrong si Edwin Aldrin, cei care au facut prima aselenizare, au dus cu ei un steag american, o insigna a misiunii Apollo 1 si o placa pe care erau doua desene ale Pamantului. Desenul reprezenta emisfera vestica si cea estica, includea semnaturile astronautilor, dar si o inscriptie. Textul de pe placa este: „Here Men From The Planet Earth First Set Foot Upon the Moon, July 1969 A.D. We Came in Peace For All Mankind/Oamenii de pe planeta Pamant au pus pentru prima data piciorul pe Luna in iulie 1969. Venim cu ganduri de pace, in numele intregii specii umane“.

Nicolae Ceausescu pe Luna. Tot ei au mai lasat acolo si un saculet continand o replica a unei ramuri de maslin, facuta din aur. Ultimul obiect, dar nu cel din urma, a fost un disc de silicon cu mesaje audio transmise de 73 de sefi de state din intreaga lume, printre care Nicolae Ceausescu, J.F. Kennedy si Regina Elisabeta. Mesajele erau laudative şi menţionau importanţa aselenizării.

loading...