Perioada de foc pentru elevii care au dat Bacalaureatul. Astazi, 5 iulie, se afiseaza notele finale, pentru candidatii care au depus contestatii. Dar cum s-a descurcat Alexandra, nepoata lui Nicolae Ceausescu la BAC?

Bacalaureatul este un examen care se sustine la absolvirea liceului, la mai multe discipline de invatamant. Promovarea Bacalaureatului inseamna incheierea unui ciclu de pregatire.

Promovarea bacalaureatului, in general la 18 ani, este necesara pentru admiterea in invatamantul superior.

La data de 17 martie 1801, printr-un decret dat de Napoleon Bonaparte, „ia nastere” examenul de bacalaureat, punandu-se astfel bazele invatamantului modern in Franța, potrivit Wikipedia.org.

In Romania, inca din perioada interbelica, liceul era conceput ca scoala de cultura generala, specializarea urmand sa se faca la universitate sau in scoli speciale.

In Romania, in anul 1925, s-a introdus Bacalaureatul de catre Dr. Constantin Angelescu, in calitatea sa de Ministru al Instructiunii Publice. La acel moment liceul era foarte dificil de absolvit, Bacalaureatul fiind cu adevarat un examen de maturitate.

Cum s-a descurcat nepoata lui Nicolae Ceausescu la BAC?

Alexandra Ceausescu, nepoata lui Nicolae Ceauşescu si fiica lui Valentin Ceausescu, a obţinut media 9,46 la Bacalaureat, in anul 2015.

Alexandra Ceausescu a fost eleva a Scolii Centrale, fosta Scoală Medie „Zoia Kosmodemianskaia”, aceeasi scoala la care bunicul sau a obtinut diploma de Bacalaureat fara sa dea examenul.

Nepoata fostului dictator a luat 9,65 la Limba Romana, 9,60 la Matematica,si 9.15 la Chimie organica, scriu jurnalistii de la ziarulunirea.ro.

loading...