Elevii care au sustinut examenul de Bacalaureat si au facut contestatii asteapta cu sufletul la gura afisarea rezultatelor finale. Notele sunt afisate duminica, 5 iulie, pana la ora 12.00, pe site-ul Ministerului Educatiei.

Ministerul Educatiei afiseaza rezultatele finale de la de BAC 2020 pe site-ul bacalaureat.edu.ro, cu anonimizarea numelui si a prenumelui, la fel cum s-a intamplat si la primele rezultate, inainte de contestatii.

Primele rezultate de la Bacalaureat 2020 au fost afisate marti, 30 iunie, in centrele de examen, dar si pe platforma Ministerului Educatiei, EDU.ro.

Elevii au avut la dispozitie doua zile pentru a depune contestatii, iar rezultatele finale se vor afisa duminica, 5 iulie, pana la ora 12.00.

A picat BAC-ul dupa contestatie

Nu tot timpul notele raman la fel sau devin mai mari. Este si cazul unei tinere din Pitesti care a picat BAC-ul in 2017, chiar daca initial, inainte de contestatii a avut media 7,06.

Potrivit ziarulargesul.ro, absolventa Colegiului National “Zinca Golescu” din Pitesti, eleva a solicitat recorectarea a doua lucrari scrise: la Istorie si la Economie.

La proba obligatorie a profilului – Istorie – i-au fost scazute, dupa contestatii 1,60 puncte din nota initiala – 7 – asa incat rezultatul final a fost 5,40.

La proba la alegere – Economie – pierderea catorva zeci de sutimi a fost dramatica pentru candidata, fiinca din aceasta cauza a ratat promovarea. Nota initiala: 5,50 – nota finala: 4,65.

loading...