Cirque du Soleil. Probabil cea mai cunoscuta companie de circ contemporan din lume. Din pacate insa, se pare ca istoria superba a circului este aproape de un final dureros. Putina lume se astepta sa afle ca a venit momentul falimentului. Le-am urmarit cu sufletul la gura momentele exceptionale, am stat cu sufletul la gura si ne-am lasat vrajiti de magie, dar virusul care devasteaza omenirea a fost prea mult pentru echipa de artisti.

Cirque du Soleil. Istoria celei mai cunoscute companii de circ din lume

Una dintre cele mai cunoscute companii de devertisment la nivel mondial si cel mai mare producator de circ contemporan din lume a facut anuntul socant si dureros. Click.ro anunta ca din cauza pandemiei de coronavirus, circul a ajuns in imposibilitatea finantarii spectacolelor, Conducerea a fost nevoita sa concedieze un numar total de 3.500 de angajati, apoi compania a intrat in faliment.

Cirque du Soleil a fost fondat in anul 1984 si a sustinut sute de spectacole grandioase in intreaga lume. “Cu zero venituri de la inchiderea fortata a spectacolelor noastre, cauzata de pandemia de coronavirus, managementul a luat decizia care sa protejeze viitorul companiei”, a declarat Daniel Lamarre, presedintele firmei care detine drepturile legale asupra circului, potrivit BBC. 

Initial, Cirque du Soleil era doar o trupa de performeri numita Les Échassiers. Sub acest nume au sustinut numeroase spectacole in Quebec intre anii 1979 si 1983. Prima lor productie oficiala a avut un succes imens in 1984, conform wikipedia. Abordarea sa teatrala, axata pe personaj, precum si absența animalelor au ajutat la definirea acestei arte drept circ contemporan.

loading...