Transfagarasanul si Transalpina au acum un „rival”. Conform celor de la adevarul.ro, in urma cu un an a fost inaugurat Transluncani. Este cu siguranta unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania si a devenit in scurt timp o atractie turistica. Situat in judetul Timis, drumul din Muntii Poiana Rusca a fost inaugurat in iunie 2019. Are o lungime totala de 5,4 kilometri si majoritatea acestei suprafete a fost sapata direct in stanca.

Transluncani. Drumul din Romania care rivalizeaza cu Transalpina. Cum arata

Intreaga lucrare a durat aproape doi ani si a costat in total un milion de euro. Fondurile au fost obtinute de Primaria Tomesti de la Uniunea Europeana. A meritat insa fiecare ban investit, deoarece a devenit un loc care atrage acum numerosi turisti.

“Eu sunt din Luncani, cunosteam aceasta zona din copilarie, cand se lucra pamantul suta la suta. Dupa revolutie, accesul in zona a devenit tot mai greoi din cauza drumului care s-a tot deteriorat. Neavand acces, oamenii au lasat terenurile nelucrate. A fost o perioada de mai bine de zece ani in care nu s-au mai lucrat pamanturile acolo. In 2015 am semnat proiectul de finantare pe masura 125, pentru drum, iar apoi am inceput lucrarile”, a povestit Costel Medelean, primarul din Tomesti despre Transluncani.

Misiunea muncitorilor nu a fost deloc una usoara. Cea mai spectaculoasa bucata, care include acum serpentinele, era doar o poteca pe care mergeai pe jos. Tocmai de aceea mai bine de jumatate din drum este sapat direct in stanca. Aparitia acestuia a schimbat in bine viata localnicilor. Oamenii au inceput din nou sa isi curete si sa isi cultive pamanturile. Mai mult decat atat, pe Transluncani au inceput sa apara si turistii. In fiecare weekend, cand vremea este frumoasa, sute de soferi curiosi merg pe acest drum si admira privelistea spectaculoasa.

Sute de turisti merg in fiecare saptamana pe Transluncani. Sursa foto

Daca esti curios sa vezi cu ochii tai cum arata celebrul Transluncani, ai si ce sa vizitezi in zona. Turistii pot face un popas la Manastirea de la Luncanii de Sus, Manastirea Izvorul lui Miron de la Romanesti, la Pestera Romanesti sau la complexul Valea lui Liman. 

loading...