Cod rutier 2020. Acest set de legi a inceput sa sufere schimbari majore inca de la finalul anului 2019. Autoritatile au decis sa schimbe din nou o parte dintre reguli. Atentie, soferi! Acestea intra in vigoare chiar de maine, 1 iulie. Risti amenzi usturatoare daca nu esti la curent cu noul cod.

Cod rutier 2020. Atentie, soferi! Ce reguli se schimba de la 1 iulie

Cei de la redactia.ro ne atrag atentia asupra unei modificari extrem de importante.

Una dintre cele mai dure masuri ce se aplica incepand cu aceasta data este cea legata de folosirea telefonului mobil in timpul condusului.

Cod rutier 2020. Soferii care vor incalca legea in acest fel, isi vor lua adio de la permisul de conducere pentru 30 de zile. Sunt reguli noi si pentru cei mai in varsta. Acesti soferi vor fi supusi mai des unor controale medicale. Asta deoarece au sanse mai mari de a produce accidente din cauza problemelor de sănătate.

Cod rutier 2020. Reguli noi pentru soferi! Persoanele care depasesc varsta de 70 de ani trebuie sa se supuna noii legislatii. Aceasta prevede ca acestea trebuie sa fie evaluate din punct de vedere medical. Medicii vor fi cei care stabilesc, de fapt, daca șoferul respectiv mai are sau nu dreptul de a conduce.

Ce amenzi primesc soferii care depasesc viteza legala

Soferii care depasesc viteza legala cu peste 60 de km/h, vor primi amenzi din clasa a V-a. Acestea aduc sanctiuni mai mari, intre 21 si 50 de puncte amenda. Asta inseamna ca amenzile pentru viteza se vor situa acum intre 4.080 si 9.600 de lei. Totodata, acesti soferi vor avea si permisul suspendat pentru un an de zile, daca incalcă aceste reguli si nu respecta viteza legala.

loading...