In urma cu cateva decenii. turistii care ajungeau prin Bucegi stiau ca au o cazare sigura. Cabana Babele si Cabana Caraiman sunt doar doua dintre cele mai cunoscute locuri din munti. Au vazut multe povesti in zecile de ani in care au primit turisti. Insa, din pacate, nepasarea si neglijenta din ultimii ani le-au adus intr-o stare deplorabila. Mai mult decat atat, asta dauneaza si turismului. D

Daca vrei sa faci un traseu in zona, te gandesti de doua ori inainte. Asta pentru ca, daca ramai cumva blocat pe munte la lasarea serii, nu mai ai unde sa te cazezi. Trebuie sa iti calculezi foarte bine timpul necesar pentru traseul montan ca sa poti reveni in siguranta in statiunile de pe Valea Prahovei, scriu cei de la stirileprotv.ro.

Cabana Babele si Cabana Caraiman. Ce s-a ales de cabanele din Bucegi. Imagini dezolante

Cabana Caraiman ofera de departe cea mai frumoasa priveliste din Bucegi. Timp de aproape 80 de ani, a fost un loc cautat de drumeti. Aici au gasit adapost si odihna. Insa, acum a ajuns doar o ruina ce sta sa cada. Peretii, acoperisul, geamurile, totul este doar un loc parasit si darapanat.

Cabana Caraiman a ajuns o ruina. Imagine de Anamaria-Alexandra Aldea de la Pixabay 

“Toate cabanele din Bucegi sunt praf! O nenorocire, o nenorocire sunt. Asta e inchisa, Cuibul Dorului e inchisa, Miorita e inchisă, Babele in situatia in care e, mai e si mizeria de la Omu. Deci e o nenorocire peste tot!”, declara o turista pentru sursa mentionata anterior.

Cabana Babele si Cabana Caraiman. Seful Salvamont Busteni are insa o explicatie pentru aceasta situatie trista. “Atunci cand astfel de obiective au fost trecute din patrimoniul sau din administrarea statului in cel privat trebuiau puse niste conditii sa pastreze profilul. Atata vreme cat e construita cabana, sa fi ramas cabana. Pentru ca e nevoie sa te odihnesti, sa te hidratezi, sa te adapostesti in caz de vreme rea”, a declarat George Haiduc.

Nici cabana Babele nu mai ofera cazare, spre nemultumirea turistilot. Sursa foto: mapio.net

Nici Cabana Babele nu mai ofera cazare, cu toate ca se afla in plin circuit turistic, vizitat anual de mii de persoane. A fost construita in urma cu 80 de ani de o asociatie a iubitorilor munte. Din pacate insa, dupa ce a ajuns in proprietate privata, cladirea a devenit tot mai mult o ruina. Cabana a fost construită în urmă cu 80 de ani de o asociație de iubitori de munte. Ajunsă în proprietate privată, clădirea se ruinează pe zi ce trece.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here