Sotie Ion Iliescu. Toata lumea stie numele Nina, dar putini o asociaza cu un chip. A fost, probabil, cea mai discreta sotie a unui sef de stat de la noi. Chiar si Maria Basescu, intruchiparea discretiei, a fost mai prezenta in spatiul public decat sotia lui Ion Iliescu. Cu toate ca nu s-a implicat in politica, i-a fost alaturi trup si suflet 69 de ani. O poveste de dragoste inceputa in adolescenta, asa cum isi amintea cu nostalgie fostul presedine al Romaniei.

Sotie Ion Iliescu. Cum a cunoscut-o, de fapt, pe Nina

“Am avut anii aceia de studentie impreuna, la Moscova, asta ne-a consolidat relatia afectiva, dupa terminarea celui de-al doilea an de studentie, pe 21 iulie 1951 ne-am casatorit, fiind studenti. A fost o nunta foarte modesta. Pe vremea aceea nu aveam bani si nu ne puteam permite ce se intampla acum cu nuntile acestea. Am mers impreuna cu familia, doua mame si doua matusi si ne-am casatorit”, a povestit Ion Iliescu, conform stirileprotv.ro.

Asa aratau Nina si Ion Iliescu la doar 21 de ani, tineri casatoriti. Sursa foto: cotidianul.ro

Cei doi au fost de nedespartit o viata intreaga, cu o singura exceptie. Insa, perioada petrecuta la distanta mai mult i-a unit decat sa ii desparta. S-au cunoscut cand aveau doar 18 ani si erau elevi de liceu. Ii desparte o singura zi diferenta ca varsta, dar ii uneste o tragedie. Ambii si-au pierdut tatal la doar 15 ani. Primul lor sarut a fost in Gradina Cismigiu, acolo unde au revenit mereu cu drag.

“Timp de 3 ani si jumatate, cat eu am lucrat la Timisoara, ea facea naveta saptamanal, atunci erau 6 zile lucratoare, deci sambata isi termina programul, lua trenul de noapte, n-a fost usor, la Iasi n-a mai rezistat, a venit. E o femeie foarte puternica. de la inceput mi-a spus: eu raman alaturi de tine in orice imprejurari, dar sa n-ai pretentia ca eu sa fiu prezenta la probleme de protocol”, a adaugat fostul presedinte.

loading...