Ernő Rubik era arhitect in anul 1974. Preda la Scoala de Arte Aplicate din Budapesta, atunci cand a decis sa construiasca acest cub. Scopul initial era sa fie folosit pentru a-i invata pe studenti despre spatiul in a treia dimensiune. Cu toate ca nu banuia cat de mult va schimba lumea inventia lui, in acel an Rubik a realizat ca descoperirea lui se poate transforma intr-o jucarie de succes. Asa am ajuns acum, zeci de ani mai tarziu, sa admiram inclusiv cel mai scump cub rubik din lume. Istoria celui mai celebru joc puzzle este la fel de intriganta precum faimosul cub in sine, ne poveste vlad.dulea.ro.

Cel mai scump cub rubik din lume. Istoria celui mai celebru joc puzzle

Inclusiv romanii au fost fascinati de aceasta jucarie. Printre castigatorii de la Romanii au Talent, la PRO TV, s-au numarat si cei de la Speedcubing. Maiestria lor in manuirea cubului rubik le-a adus in conturi o suma impresionanta. In anul 1977, Rubik a patentat pentru prima oara inventia lui, apoi a inceput sa fie vanduta in Budapesta sub numele de „cubul magic”. Trei ani mai tarziu, o companie i-a schimbat denumirea cu cea pe care o cunoastem astazi cu totii.

Este considerat in prezent cea mai vanduta jucarie din intreaga lume. Conform specialistilor in statistica, cel putin unul din sapte oameni s-a jucat macar o data cu acest joc puzzle. Cel mai scump cub rubik din lume este de-a dreptul impresionant. A fost creat in 1995, de catre compania Diamond Cutters. Este un puzzle perfect functional, de 185 de carate. A fost facut din aur masiv si încrustat cu rubine colorate. Acesta valoreaza fabuloasa suma de 2,5 milioane de dolari.

Ernő Rubik a recunoscut ca i-a trebuit o luna de practica intensiva pentru a rezolva pentru prima oara chiar propriul cub. Cele trei sectiuni compuse din cate trei bucati au o semnificatie anume. Numarul 3, numar magic, se refera la relatia dintre om si natura: explică savantul.

loading...