Multi dintre noi am copilarit cu el pe micile ecrane. Ne-am inceput ziua ascultand stirile rostite de Mihai Dedu. Voce calma, prezenta linistitoare, mereu cu zambetul pe buze sau cu o gluma la el. Veteranul PRO TV ascunde insa un trecut presarat cu momente dureroase. Ce a patit, de fapt, Mihai Dedu pe vremea lui Ceausescu? Prezentatorul PRO TV a fost practic salvat de Revolutie. Inainte de 1989, viata familiei lui a fost una umbrita de actiunile regimului.

Ce a patit Mihai Dedu pe vremea lui Ceausescu. Prezentatorul PRO TV, salvat de Revolutie

A copilarit in Berceni, in zona in care acum se afla spitalul Budimex. Pe vremea aceea, in spatele blocului in care locuia se aflau lanuri intregi de porumb, a marturisit Mihai Dedu pentru adevarul.ro. A fost un copil iubit, iar parintii lui au avut mereu grija sa aiba o cultura generala aleasa. Cu toate ca erau o familie model pentru societatea de la acea vreme, iar parintii ocupau functii suficient de bine vazute, intr-o zi totul s-a schimbat. Din cauza unor persoane din familie, care erau impotriva regimului, a inceput cosmarul.

Ce a patit Mihai Dedu pe vremea lui Ceausescu? A povestit chiar el cu emotie. „Tatal meu a lucrat intr-un sistem care la un moment dat l-a pus la colt. Un sistem de siguranta, pe care nu toti l-au perceput asa, dar romanii dormeau linistiti datorita lui. Ar fi un aparat numit la vremea respectiva Securitate, dar Securitate Nationala, un contraspionaj care trebuia dejucat de Serviciile Secrete Romane. Aparatul asta a fost unul dintre cele mai bune din istoria tarii pe vremea aceea. Mama a lucrat tot felul de chestii prin Ministerul Chimiei”, a marturisit prezentatorul PRO TV.

Represaliile nu au fost agresive, ci facute discret si tacit impotriva familiei. In acelasi interviu, Mihai Dedu isi aminteste cum a fost salvat de Revolutia din 1989. „Am avut probleme cu scoala la un moment dat, indiferent ce as fi facut nu as fi putut pe vremea comunistilor sa intru la facultate. Eram din plecare azvarlit peste linie, am depus si contestatii, nimeni nu m-a bagat in seama. Pana in momentul in care a venit Revolutia”, a adaugat Mihai Dedu.

loading...