Cum afli daca mierea este naturala? Foarte simplu. Poti testa asta in doar 6 pasi. Mierea este un ingredient minune, care are numeroase utilizari. Nu doar gustul ne atrage la acest produs, ci si intrebuintarile care ocupa o lista lunga. Cu siguranta ne amintim ca in copilarie ne dadeau parintii miere pentru durerile in gat sau cele de stomac. Din pacate insa, multi se pacalesc atunci cand dau bani frumosi pe un borcan, pentru ca mierea este, de fapt… falsificata.

Cum afli daca mierea este naturala. Asa poti testa in 6 pasi

Mierea este greu de produs. Tot mai putini apicultori au ramas in aceasta bransa, din cauza costurilor de productie crescute si a profitului insuficient. Tocmai de aceea apar si cazuri de producatori sau revanzatori, inclusiv in supermarket, care apeleaza la tot felul de trucuri. Acestia ajung sa falsifice mierea pentru a obtine un profit cat mai mare. Insa, daca urmezi acesti 6 pasi, poti afla usor daca mierea este, de fapt, naturala.

Potrivit celor de la adevarul.ro, primul pas este analizarea culorii mierii. Daca este una naturala, atunci ar trebui sa aiba o nuanta care sa varieze de la auriu deschis pana la galbui inchis, spre maroniu. Consistenta trebuie sa fie fluida, dar NU lichida. In cazul in care simti un gust usor caramelizat in miere, atunci este o miere reincalzita pentru a fi fluidizata ori amestecata cu zahar ars, pentru a-i da culoarea potrivita.

Daca vrei sa verifici daca a fost diluata cu apa, atunci introdu un chibrit cu partea incandescenta in borcan. Cum afli daca mierea este naturala? Daca acesta este cazul, atunci batul de chibrit ar trebui sa arda. Daca nu o face, sunt sanse foarte mari sa fie diluata cu apa. Daca incerci sa o dizolvi in apa si NU cade intai pe fundul paharului, ci se dizolva rapid, atunci ai de-a face cu o miere falsificata.

Mai poti testa punand miere pe sugativa. Cea naturala nu va fi absorbita. De asemenea, daca stergi lingurita de un servetel, si lasi urme, inseamna ca este o miere falsa. Cea reala nu trebuie sa pateze, insa cea falsificata lasa urme galbui. A sasea metoda este una mai complexa. Poti utiliza o banda speciala cu care sa verifici nivelul PH-ului din miere. Mierea naturala este neutra din punct de vedere al aciditatii, cea falsificata cu zahar invertit artificial este acida. Cea in care a fost adaugat zahar neinvertit este alcalina. Mierea supraincalzita este si ea acida, deoarece fructoza se descompune in acid formic.  

loading...