Mucegaiul este o problema care poate apare atat la bloc, cat si la casa. In aceasta perioada, mai ales din cauza ploilor abundente, creste riscul aparitiei lui. Mai mult decat atat, pentru ca prefera zonele putin expuse, apare fara sa iti dai seama de la inceput. Mucegaiul poate provoca probleme grave de sanatate. Insa, acum iti vom arata ca exista ingredientele minune din bucatarie care te pot salva. Cum scapi de petele de mucegai de pe perete? Foarte simplu.

Ingredientele minune din bucatarie. Cum scapi de petele de mucegai de pe perete

Bebelusii sau copiii sunt printre cele mai vulnerabile persoane in fata mucegaiului. Acesta le ataca plamanii, putand avea consecinte de durata. De asemenea, persoanele care sufera de astm sunt extrem de sensibile. Daca nu vrei sa folosesti produse chimice sau nu iti permiti sa apelezi la o varianta mai costisitoare, ai chiar tu in bucatarie solutia perfecta. Ingredientele minune din bucatarie se gasesc in orice casa, le poti lua oricand de la magazin si sunt ieftine.

Mai precis, aceste doua substante sunt: otet si bicarbonat de sodiu. Costa cativa lei, dar fac toti banii! Ca sa prepari o solutie cu otet pentru a scapa de petele de mucegai de pe perete, ai nevoie si de apa, conform realitatea.net. Specialistii au observat ca asa efectul este de durata. Se lasa cateva ore solutia pe perete, dupa ce l-ai stropit bine. Apoi se freaca mucegaiul cu o perie sau cu o carpa umeda. Mare atentie! Cand folosesti peria, sa iti acoperi neaparat nasul si gura.

Daca te deranjeaza prea tare mirosul de otet, poti adauga cateva picaturi de ulei esential. Studiile arata ca otetul distruge 82% din sporii de mucegai. De asemenea, el poate preveni reaparitia acestuia, daca este pulverizat si lasat sa se usuce. Bicarbonatul de sodiu este al doilea din lista cu ingredientele minune din bucatarie. Il pot amesteca cu apa simpla sau apa cu otet. Apoi pulverizezi, lasi cateva ore si stergi cu o carpa umeda. Spre deosebire de otet, bicarbonatul nu lasa niciun miros.

loading...