Chiar daca nu avem la dispozitie o gradina la curte, balconul poate fi o alternativa excelenta. Il putem transforma intr-un colt de rai cu ajutorul acestor plante pentru balcon si terasa. Afla acum care sunt, de fapt, cele mai recomandate plante pentru un astfel de proiect.

Atunci cand le alegi, trebuie sa te gandesti bine la mai multe aspecte. In primul rand, trebuie sa stii cam ce cantitate de soare primeste balconul tau sau terasa, daca ai asa ceva. Fiecare planta necesita o anumita cantitate de soare sau de apa. Cei de la infocasa.ro au alcatuit o lista utila pentru orice iubitor de natura.

Plante pentru balcon si terasa. Care sunt cele mai recomandate plante

1. Begonia

Este o planta usor de cultivat, rezista si daca are parte de o umbra usoara si infloreste constant pe tot timpul verii.

2. Cercelus

Daca iti doresti sa ai parte de varietate pe balcon sau terasa, atunci poti cumpara si planta cercelusul. Arata absolut superb pus in ghivece suspendate.

3. Panseluta

Are un parfum usor, iar florile sunt o adevarata explozie de culoare. Intra clar in topul celor mai bune plante pentru balcon si terasa. Se gasesc in mai multe culori si dimensiuni, fiind perfecte pentru un astfel de proiect.

4. Petunia

Cand vine vorba de plantele pentru balcon, petuniile sunt clar printre castigatoare. Este una dintre cele mai abundente flori pe care le poti planta, are o multime de culori si este foarte usor de cultivat. Insa, atentie pentru ca necesita si fertilizare frecventa si din plin, dar si mult soare.

5. Limba soacrei

Cu siguranta ai auzit de aceasta vedeta a listei de plante pentru balcon si terasa, dar nu te gandeai ca are atat de multe calitati. Se pare cercetatorii NASA ar fi descoperit ca absoarbe toxinele si substantele chimice din aer. Tocmai de aceea este si folosita pe scara larga drept planta ornamentala in aer liber. Creste la fel de bine si pe un balcon sau o terasa cu putina lumina. Trebuie sa fie udata des atunci cand este sezonul de crestere, dar fara sa exagerati. Din toamna pana spre sfarsitul iernii necesita o udare ocazionala.

loading...