In data de 28 martie 2005 se intampla un eveniment care a tinut o tara intreaga cu sufletul la gura: rapirea unor jurnalisti romani. In data de 22 mai 2005, cei trei jurnalisti romani rapiti in Irak au fost eliberati. Asta s-a intamplat desi cererea rapitorilor nu fusese indeplinita. Mai precis, ei doreau retragerea celor 860 de soldati romani din Irak. Cum arata acum Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci. Evenimentul prin care au trecut impreuna i-a unit pe viata.

Jurnalisti romani rapiti in Irak. Cum li s-a schimbat viata dupa rapire

Ovidiu Ohanesian a ramas la pasiunea vietii lui: scrisul, sustin cei de la fanatik.ro. A lansat cartea „Afacerea rapirea din Irak”, participa la o serie de evenimente culturale si scrie pe site-ul propriu. De asemenea, a povestit despre experienta lui si in cartea Buried Alive – The True Story of Kidnapping, Captivity, and a Dramatic Rescue – Ingropat de viu – Povestea adevarata a Rapirii, Captivitatii, si a unei Dramatice Salvari. Cartea a fost scrisa de unul dintre ostaticii din beci, ofiterul Marinei SUA, americanul Roy Hallums, in 2010, la editura Thomas Nelson.

Asa arata acum Ovidiu Ohanesian. Sursa foto: Facebook

Marie Jeanne Ion isi vede acum linistita de viata, alaturi de familie si de fiul ei, care este elev in clasea a cincea, conform impact.ro.

„Eram in Liban cu sotul meu, chiar de Ziua Indragostitilor. A fost ideea mea, ca jurnalisti ajungeam usor in Europa. Il stiam pe Christian de mult timp si am zis sa le facem o surpriza jumatatilor noastre. O destinatie ca Beirut era mai greu de prins.

Am ajuns pe 13 noaptea si a doua zi a fost atentat. Am intrat in magazin ca sa ne uitam la haine, ca turistii, si atunci am auzit bubuiturile. Noi, fetele, eram cu cumparaturile. Ei din asta traiesc, e ca un Vest Salbatic pe vremea cautatorilor de aur. Sunt regiliosi, ascultau Coranul la radio, asta spune multe despre nivelul lor de educatie. Nu au alta varianta”, a marturisit Marie Jeanne Ion la WOWbiz.

Asa arata acum Marie Jeanne Ion, unul dintre cei trei jurnalisti romani rapiti in Irak. Sursa foto: Facebook

De la rapirea din Irak la cameramanul presedintelui Basescu

Sorin Miscoci a fost poate cel mai afectat de rapire. El a fost imbracat in hainele portocalii si a fost cel care anunta in filmare ca va fi ucis. De altfel, timp de o saptamana, a fost considerat mort. „Timp de o saptamana, la Cotroceni s-a stiut ca eu sunt mort. Si asta este si motivul pentru care presedintele s-a atasat de mine si m-a imbratisat prelung la revenirea acasa. Mi-a spus: «Mai baiatule, ce emotii mi-ai dat tu mie!». Consider ca datorita lui sunt in viata acum“, spunea Miscoci, conform avantaje.ro

Asa arata acum Sorin Miscoci. Sursa foto: facebook

Dupa revenirea in tara, Sorin Miscoci s-a mutat la TVR. La doi ani de la nefericitul eveniment, Miscoci a devenit cameramanul principal al presedintelui Traian Basescu. Viata celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak s-a schimbat total, dar au gasit puterea sa mearga mereu mai departe.

loading...