Ce salariu incasa, de fapt, Ion Iliescu atunci cand era presedintele Romaniei. Ion Iliescu, probabil cel mai controversat presedinte al Romaniei, ramane si astazi o figura importanta in istoria tarii. Numele lui este legat de evenimente majore, care au format drumul pe care a pornit tara dupa comunism. Fie ca vorbim de FSN sau de Mineriade, sunt inca multi romani care il considera un personaj negativ.

Salariu Ion Iliescu. Cati bani incasa de la stat, cand era presedinte

Ion Iliescu a fost presedintele Romaniei, iar acum primeste o pensie lunara care ii asigura un trai bun. Fostul politician incaseaza o pensie de 3.916 lei si mai beneficiaza de o indemnizatie pentru ocuparea functiei suprema in stat, in valoare de 5.331 de lei. Potrivit capital.ro, fostul presedinte al Romaniei incaseaza in fiecare luna suma de 9.247 lei.

Insa putini au idee ce salariu incasa, de fapt, Ion Iliescu, atunci cand era presedintele Romaniei. Potrivit celor de la romaniatv.net, cel mai bine platit sef de stat ar fi Klaus Iohannis. Acesta este urmat in top de Ceausescu si… Iliescu. Mai precis, Ion Iliescu ar fi incasat lunar un salariu de 19.800 lei = 5,85 salarii medii (3.381 lei), in anul 1990.

Ce pensie are Nina Iliescu

Sotia lui Ion Iliescu primeste lunar o pensie de 2.143 de lei. „Intervin foarte rar in spatiul public. Discretia a fost alegerea mea. Daca fac asta acum, este pentru ca ma simt obligata cu o explicatie colegilor mei de munca, atatia cati mai sunt in viata… Nu, pensia mea nu a crescut ca in povesti, ci s-a marit, conform legii, in ultimii zece ani, pana la o suma lunara care depaseste cu putin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna”, a specificat Nina Iliescu, sotia fostului președinte al Romaniei, pe blogul lui Ion Iliescu, in urma cu mai mult timp. (Sursa foto)

loading...