Amantele secrete ale lui Mihai Eminescu. Istoria vietii amoroase a Luceafarului poeziei romanesti a fost una extrem de tumultoasa. Veronica Micle, innebunita de gelozie de fiecare data cand iubitul ei avea o noua aventura. Prin patul poetului au trecut de-a lungul timpului numeroase actrite, nemtoaice, croitosere, taranci si casnice.

Amantele secrete ale lui Mihai Eminescu. Veronica Micle, innebunita de gelozie

”Cu toata inegalitatea temperamentului sau, Eminescu avea doua coarde intotdeauna egal de întinse: vesnic inamorat si vesnic avand nevoie de bani”. Asta spunea Ion Luca Caragiale, in 1882, conform adevarul.ro. Nu degeaba se spune ca Mihai Eminescu a scris cele mai frumoase versuri de dragoste din lume. Majoritatea romanilor stiu doar despre Veronica Micle, cea care s-a iubit cu el timp de 17 ani.

Prima lui iubire a fost o fata de taran, din Ipotesti. Se pare ca pe tanara o chema Cassandra, era mai mare cu doi ani. Eminescu a facut o pasiune pentru ea inca de la varsta de sase ani. Din pacate pentru cei doi indragostiti, Cassandra a murit la doar 16 ani. In memoria ei, poetul a scris poezia „Mortua est”, in anul 1871.

Amantele lui Mihai Eminescu. In 1866, Mihai Eminescu a plecat brusc din scoala, de dragul unei iubite. Aceasta se numea Maria Vasilescu, avea doar 21 de ani si era o tanara actrita. Luceafarul poeziei avea 18 ani si a ramas impreuna cu ea un an intreg. Au trecut apoi prin patul lui Eufrosina Popescu, tot actrita. Era mai mare decat el cu 10 ani. Era de o frumusete rara.

De dragul ei, Mihai Eminescu a acceptat inclusiv sa o imparta cu alti amanti mai in varsta. Mai mult decat atat, tatal poetului l-a lasat in pielea goala, de suparare ca se iubeste cu frumoasa actrita. Veronica Micle a fost apoi inselata inclusiv cu sora unui lautar. Chiar daca si ea era tot o amanta, fiind casatorita cu Stefan Micle, gelozia a scos-o din minti.

Amantele lui Mihai Eminescu. Natalita se numea focoasa bruneta care l-a cucerit iremediabil. Si-a pierdut mintile de dragul ei si a inselat-o fara regrete pe Micle. A urmat apoi o croitoreasa cu ochii albastri, o scriitoare nemtoaica din suita Reginei Elisabeta a Romaniei, dar si multe alte femei. Toate acestea le indurat cu stoicism Veronica Micle. Cu toate acestea, a ales sa ii ramana alaturi poetului timp de 17 ani.

loading...