Ce facea Nicolae Ceausescu in fiecare vara, pe litoral? Asa s-a nascut, de fapt, acest banc celebru. Multe bancuri au aparut in perioada lui Ceausescu si au ramas in folclorul romanesc umoristic. Aici va povesteam de bancul preferat al dictatorului, iar acum va amintim despre o gluma celebra, legata de… vacanta.

Vacanta de vara. Unde mergeau Nicolae si Elena Ceausescu pe litoral

Cuplul de dictatori avea acelasi loc preferat in fiecare an, atunci cand venea vorba de mersul pe litoral. Ceausescu traia in lux si opulenta, dar avea cateva case pe care le-a pastrat si folosit toata viata. In Bucuresti, a ales sa locuiasca mai bine de 25 de ani in aceeasi vila din Cartierul Primaverii, alaturi de sotie si copii. Cabanele de vanatoare sau protocol erau cele unde Ceausescu se desfata departe de ochii curiosilor.

A ales sa mearga in fiecare vara, impreuna cu Elena, la Vila Neptun. Statiunea cu acelasi nume le era cea mai draga, aici avand si o plaja privata, pazita in permamenta de oamenii de la Securitate. Complexul turistic era deservit de circa 100 de persoane, conform fanatik.ro. Acestea se ocupau de cuplul prezidential, de afanarea nisipului, dar si de curatarea apei Marii Negre.

Sursa foto: Yola

Bancul cu Nicolae Ceausescu a intrat in istorie

Nicolae Ceausescu pe litoral. Asa s-a nascut un banc celebru la acea vreme, care a ramas in memoria populara pana in ziua de azi. „Se scoala Ceausescu intr-o dimineaţa devreme si iese pe terasa. Inspira briza marii si spune multumit de viata: «Buna dimineata, soare!». «Sa traiti, tovarase Ceausescu!». Uimit, nea Nicu se duce in vila si ii spune Leanei ce i s-a intamplat: «Suntem atat de cunoscuti, incat si soarele stie cine sunt». A doua zi dimineata se scoala amandoi devreme. Ies pe terasa si saluta din nou: «Buna dimineata, soare!». «Sa traiti, tovarase Ceausescu! Soare a fost ieri de serviciu. Eu sunt State” , este doar una dintre glumele cu Ceausescu pe litoral, care au facut deliciul oamenilor, la acea vreme.

loading...