In fiecare vara, tantarii ne dau batai de cap. Fie ca locuiti la tara sau la oras, sunt o problema constanta si extrem de deranjanta. Nu sunteti adeptul aparatelor scumpe sau al substantelor chimice? Puteti apela la o solutie simpla si la indemana oricui: plantele care te apara de tantari. Chiar daca stati la bloc, nu aveti nevoie de o gradina spatioasa. Sunt si 7 plante care alunga tantarii si pe care le poti creste si in ghivece.

7 plante care alunga tantarii

Cei de la dinmansarda.ro au facut o lista extrem de utila cu 20 de astfel de plante. Noi am ales 7 dintre ele pe care vi le recomandam, indiferent unde locuiti.

1. Menta

Este cunoscuta si ca Izma. Este nepretentioasa, se poate planta fara probleme, iar apoi se inmulteste singura. Ba chiar creste si la umbra. Singura diferenta va fi de aroma.

2. Rozmarinul

Nu este bun doar pentru aromarea fripturilor , ci face parte si din seria celor 7 plante care alunga tantarii. Mai mult decat atat, creste fara probleme si in ghiveci.

3. Busuiocul

Planta aromatica de nadejde in orice casa, busuiocul te apara de tantari. Poate fi crescut in ghiveci si ajuta atunci cand este pus in gradina langa rosii.

4. Lavanda

Aroma ei minunata are multe intrebuintari, dar sigur nu te-ai gandit ca poate fi o arma utila si impotriva tantarilor nesuferiti. In plus, daca o plantezi in gradina langa trandafiri, vei avea parte de o surpriza tare placuta.

5. Galbenelele

Sunt numite, pe merit, florile minune. Poti face multe remedii naturiste din ele, dar minunatiile solare te ajuta cu succes si atunci cand vine vorba de tantari.

6. Muscata

Bulgarii care aduc o pata de culoare in vietile noastre nu sunt doar o minunatie a naturii. Cele mai recomandate pentru acest scop sunt soiurile parfumate.

7. Usturoiul

Se pare ca nu doar pe noi, oamenii, ne alunga uneori mirosul de usturoi. Tantarii dau bir cu fugitii daca dau de el in gradina sau intr-un ghiveci pus pe balcon. Unde mai pui ca il poti folosi apoi si la friptura.

loading...