In general, in presa, apar foarte multe informatii despre milionarii barbati. Femeile sunt adesea tinute intr-un con de umbra, cand vine vorba de public. Insa, acum s-a aflat cu ce se ocupa, de fapt, femeia cel mai bine platita din lume. Asta nu s-a mai intamplat niciodata. Performanta reusita acum a intrat in istorie. Ce salariu primeste.

Femeia cel mai bine platita din lume. Cu ce se ocupa, de fapt

Lisa Su se numeste cea care a reusit, pentru prima oara in istorie, sa fie pe primul loc in clasamentul celor mai bine platiti directori de companii. Ea conduce un gigant american al infomaticii, AMD, conform Digi24. Potrivit clasamentului facut public de Equilar, o firma de analiza economica, Lisa Su a castigat 58,5 milioane de dolari in 2019, de patru ori mai mult decat in 2018.

De asemenea, l-a depasit si pe cel de-al doilea afacerist din lista, David Zaslav, CEO Discovery. Lisa a incasat cu 13 milioane de dolari mai mult decat acesta.

Lisa Su, cel mai bine platita femeie din lume, reprezinta un caz extrem de rar, intr-o lume dominata de barbati. Cu atat mai mult cu cat activeaza in domeniul tehnologiei. Chiar si fata de alte femei, are un salariu impresionant. Mai precis de doua ori mai mare decat al urmatoarelor doua cel mai bine platite femei din lume: sefele Lockheed Martin si General Motors.

Sumele fabuloase pe care le incaseaza reprezinta salariul de baza, de un milion de dolari pe an, la care se adauga numeroase beneficii si bonusuri. Din pacate, doar 5 la suta dintre companiile din acest top sunt conduse de femei. Pe de alta parte, veniturile lor sunt net superioare fata de cele ale barbatilor.

Lisa Su este cel mai bine platita femeie din lume. Sursa foto: facebook

Cine este, de fapt, cel mai bine platita femeie din lume

Lisa Su este de profesie inginer informatician. De origine este americanca nascuta in Taiwan. Acum in varsta de 50 de ani, CEO-ul AMD a emigrat in SUA la doar 3 ani, impreuna cu parintii. A fost pasionata de tehnologie din copilarie si se distra demontand masini cu telecomanda. Inainte sa ajunga in acest post, care a facut-o celebra, Lisa Su a lucrat la Texas Instruments, IBM si Freescale Semiconductor.

loading...