Este un adevarat colt de rai in Romania. Cum arata locul misterios din munti, numit „Palma lui Dumnezeu”. Zona superba se afla ascunsa la capatul unui drum inaccesibil autoturismelor. Cu toate acestea, turistii care ajuns in acest loc se bucura ca au parcurs acest drum dificil.

Fundatura Ponorului din Muntii Sureanu – un colt de rai in Romania

Locul absolut minunat iti taie rasuflarea cu frumusetea lui. Nici nu este de mirare ca oamenii l-au numit „Palma lui Dumnezeu”. Este cu siguranta printre cele mai spectaculoase monumente ale naturii din tara noastra.

Fundatura Ponorului se afla, mai precis, in inima Parcului Natural Gradistea Muncelului – Cioclovina, o arie protejata, intinsa pe 38.000 de hectare. Platoul este inconjurat de dealuri abrupte, traversat de un parau cristalin, iar oamenii isi duc viata in tihna.

„Apele au sapat calcarul format in perioada jurasica si au aparut infiltratii in albia raurilor, care au creat cele mai mari pesteri cunoscute din Muntii Sureanu. In perioadele cu precipitatii abundente, cand debitele raurilor cresc, in luncă deseori se formeaza lacuri pe surafete relativ mari, care uneori in perioada de iarna ingheata, lunca devenind un intins patinoar”, este mesajul reprezentanţilor Parcului Natura Grădiştea Muncelului Cioclovina, pe site-ul gradiste.ro.

In acest loc, numit de locuitori „Palma lui Dumnezeu”, te simti ca-n Rai FOTO Remus Suciu

Cele mai frumoase zone din Romania. Aici te simti ca-n Rai

Satul Alun din Hunedoara ascunde, la randul lui o poveste fascinanta. In urma cu aproape jumatate de secol. aici locuiau peste 100 de familii. Ultima casa, cu numarul 104, a fost construita in anii 60, in apropierea carierei de marmura de la marginea satului. De aici s-a luat, de fapt, marmura pentru Casa Poporului. Din pacate, acest colt de rai din Romania a fost dat uitarii.

Un alt exemplu este si cel al satului din Romania in care s-au mutat zeci de straini. Au lasat Germania, Franţa, Olanda, Italia sau Statele Unite pentru acest loc superb.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here