Indragita artista a iesit la pensie chiar anul trecut, in 2019. Maria Dragomiroiu a dezvaluit ce pensie are, de fapt, dupa 40 de ani de munca. Multi au ramas uimiti cand au aflat cat primeste de la stat.

Ce suma incaseaza lunar, de la statul roman

Cunoscuta interpreta de muzica populara primeste lunar o suma considerata de multi romani ca fiind modica. Dupa 40 de ani de munca, Maria Dragomiroiu primeste doar 1200 de lei pe luna. Chiar ea a recunoscut totul public, in cadrul emisiunii „Rai, Da Buni” de la Antena Stars.

Ce spunea Maria Dragomiroiu despre pensie: „Am 1.200 lei. Cam cum as putea sa traiesc eu? Eu, care am daruit atata bucurie oamenilor care imi asculta cantecele? Cum sa trăiesc cu 1.200 de lei? Nu pot renunta la cantat, depind de el din punct de vedere financiar. Am nevoie sa traiesc, totul trece prin stomac. Nu suntem platiti ca artistii din afara care isi permit sa se retraga la un moment dat”, marturisea artista, conform spynews.ro.

Maria Dragomiroiu nu este singura artista cu o pensie rusinoasa

Si Maria Ciobanu, privighetoarea muzicii populare, incaseaza lunar aceeasi pensie rusinoasa din partea statului roman. Colega de breasla a Mariei Dragomiroiu are totusi norocul ca nu se bazeaza doar pe acesti bani. Suma nu i-ar ajunge sa se intretina nici macar o luna.

Elena Merisoreanu, o alta artista indragita de romani, primeste o pensie mai consistenta, de 2000 de lei. Insa, in loc sa ii ia apararea public colegei de breasla, a criticat-o dur la TV pe Maria Dragomiroiu.

“Nu poti sa spui ca ai pensie mica daca nu ai fost angajata la un ansamblu. Eu de la 16 ani am fost angajata. Nu stiu ca ea sa fie angajata la vreun ansamblu in Bucuresti. Eu am peste 30 de ani de munca la «Rapsodia Română». Noi aveam turnee grele. Cand ieseam de pe scena, ieșeam cu bruma la gura. Nu trebuie sa ne vaitam, că nu e cazul”, a afirmat Elena Merișoreanu in emisiunea Agentia VIP, de la Antena Stars.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here