Bicarbonatul de sodiu este un adevarat ingredient minune, pe care il poti folosi oricand pentru trucuri utile in casa. Nu stii cum poti scapa de pete? Pentru ca a venit deja vara si simtim nevoia de o curatenie generala, iata cele 5 trucuri minune, care nu dau gres:

1. Indepartarea petelor dificile, inainte de spalare

Cu totii am trecut prin asta. Am varsat cafea sau vin pe bluza preferata. Ne-am intrebat apoi cum putem indeparta mai usor petele dificile. Ei bine, bicarbonatul de sodiu face minuni. Amestecati 6 lingurite cu 1/3 ceasca de apa calda si aplicati pe pata, inainte sa bagati haina la spalat.

2. Indepartarea urmelor lasate de pahare pe mobila

Sunt enervante si deterioreaza mobila, odata cu trecerea timpului. Dar aceasta problema are acum o solutie simpla si rapida. Daca stergeti aceste pete cu o carpa inmuiata in apa amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mobila va arata ca noua.

3. Curatarea si dezodorizarea frigiderului

Tot conform celor de la retete-usoare.info, mai putem folosi ingredientul minune si cand facem curat in frigider. Nu este un truc feng shui, dar cu siguranta ne ajuta sa avem o stare de spirit mai buna. Tot ce trebuie sa facem este sa tinem o cutie in care punem bicarbonat in frigider si in congelator, dupa ce il spalam. Astfel, vor disparea mirosurile neplacute.

4. Curatarea cuptorului cu microunde, usor si rapid

Pentru acest truc, aveti nevoie de doua linguri de bicarbonat de sodiu, dizolvat intr-un vas cu apa. Il lasati 3 minute in cuptorul cu microunde pornit, apoi stergeti interiorul cu o carpa sau burete.

5. Curatarea petelor de grasime de pe vase

Daca aveti masina de spalat vase si vi se pare ca nu ies suficient de bine petele de grasime, puteti folosi cu succes bicarbonatul de sodiu. Amestecati doua lingurite cu detergentul de vase si veti scapa de o grija. Daca spalati manual vasele, trebuie sa le lasati 15 minute in acest amestec.

loading...