Multa lume s-a intrebat ce pensie are acum Petre Roman, la 30 de ani de la evenimentele care au marcat soarta Romaniei. Cariera lui a fost una plina de controverse, la fel ca viata personala.

Ce pensie are acum Petre Roman, primul Premier al Romaniei dupa Revolutie

Conform celor de la bugetul.ro, Petre Roman ar incasa acum anual din partea statului o pensie de 38.500 de lei. Asta ar inseamna ca, lunar, in contul fostului premier intra peste 3.200 de lei.

Viata lui Petre Roman, dupa divortul de Mioara Roman

Nu doar in viata politica a avut parte de controverse, ci si in cea personala. Asta spre deosebire de alt premier al Romaniei, Ludovic Orban, cel care este inca alaturi de sotie, dupa zeci de ani de relatie. Multa lume a fost socata de divortul lui Petre Roman de Mioara, dar si de noua lui relatie, cu artista Silvia Chifiriuc. Cei doi nu au tinut cont de faptul ca ii desparte o diferenta de varsta considerabila, nici de acuzatiile dure venite din partea fiicei fostului premier.

Mai mult decat atat, Petre Roman a devenit tata la varsta de 63 de ani. Fiul lui si al Silviei a primit numele de Petrus. Fostul premier este complet schimbat dupa casatoria cu actuala sotie, fiind vazut adesea cu parul vopsit si purtand haine tineresti.

Silvia Chifiriuc si Petre Roman se iubesc de mai bine de 10 ani. Sursa foto: instagram

Cariera lui Petre Roman, dupa Revolutia din 1989

Inainte de Revolutia din 1989, Petre Roman nici nu visa sa ajunga primul premier al tarii dupa caderea regimului comunist. La acea vreme, avea o cariera universitara impresionanta, fiind cunoscut ca specialist in fizica fluidelor si poluarea mediului.

In zilele de 21 si 22 decembrie 1989, Petre Roman a participat, alaturi de tinerii revolutionari, la baricada din centrul Capitalei. Tot in data de 22 decembrie, a anuntat oficial prima declaratie contra dictaturii comuniste, din balconul sediului Comitetului Central. In aceeasi perioada, Petre Roman a devenit membru al CPFSN.

Dupa doar 4 zile, in data de 26 decembrie 1989, a fost numit prim-ministru al Romaniei. A condus Guvernul provizoriu pana la data de 28 iunie 1990. Incepand cu 20 mai 1990, a devenit deputat de Bucuresti, pe listele FSN, in timpul primelor alegeri libere. In data de 20 iunie 1990 este desemnat prim-ministru, votat de Parlament. A condus noul Guvern al tarii pana la 16 octombrie 1991, atunci cand a demisionat dupa mineriade.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here