Un barbat din Suceava a castigat 1,5 milioane de euro la LOTO 6 din 49, in urma cu mai bine de zece ani. Din acel moment, viata lui Gheorghe Breban s-a schimbat radical.

Gheorghe Breban din Suceava a pus mana, in 2004, pe potul cel mare de la Loto 6 din 49. La acea vreme, pe langa cei 1,5 milioane de euro, acesta a mai primit un autoturism BMW si un apartament cu trei camere in Bucuresti.

Potivit antena3.ro, de frica blestemelor castigatorilor la Loto, care au cazut in decadenta, Gheorghe Breban a construit biserica din Vicovu de Jos, satul natal.

„Voi ziaristii, televiziunea, mi-ati adus la poarta sute de oameni din toate colturile tarii. Toti vroiau bani, sa ii ajut. As fi cheltuit banii in cateva zile astfel. Atata doar ce-am ajutat pe parintele de la noi din comuna, in rest n-am cheltuit nici cinci lei din ei”, le spunea în urmă cu ceva ani Gheorghe Breaban ziaristilor de la Monitorul de Suceava.

Gheorghe Breaban a impresionat toata comunitatea

Barbatul a construit biserica din sat si si-a ajutat rudele. “Desi il stiam ca pe un tip gospodar, ne-am gandit ca banii ii vor fura mintile. Dar a fost ciudat cum a reactionat, ne-a socat pe toti. A construit o biserica aici, in Vicovu de Jos, pentru care a platit la acea vreme trei miliarde, gest pentru care a fost si ctitorit. Restul de bani i-a impartit cu multi apropiati, la fratii lui si a sotiei a dat miliarde, fara sa ceara vreodata inapoi vreun leu”, a povestit un apropiat al familiei, potrivit Cancan.ro.

A dat gres in afaceri

Gheorghe Breaban a investit si in afaceri, dar nu a avut succes. Acum face agricultura, domeniu pe care il stapaneste mai bine.

“Miliardarul, asa il striga lumea prin comuna, nu a avut afaceri profitabile si a renuntat la tot, inclusiv la depozitul pe care l-a avut si inainte de a castiga la Loto. Acum si-a cumparat o masina de plantat cartofi si numai cu asta se ocupa. Este mandru de cei doi copii ai lui care fac facultatea la Suceava, iar pentru fata, care vrea sa devina doctor, a construit o casa unde sa se mute cand se va marita”, a mai povestit aceeasi sursa.

loading...