O lumina a putut fi observata sambata seara, la ora 22.47, pe cerul din Bucuresti. Imaginile s-au viralizat rapid pe Facebook dupa publicarea lor.

Racheta trimisa in spatiu de NASA si Space X sambata seara a fost vizibila si din Bucuresti. Capsula a fost vizibila pe data de 30 mai, ora 22.47, pentru un minut si 30 de secunde.

Imaginea a fost realizata de pe terasa Observatorului Astronomic din Bucuresti, la aproximativ 25 de minute dupa lansarea din SUA.

Zi istorica pentru America

Compania SpaceX a lui Elon Musk a lansat, sambata, naveta spațiala Crew Dragon!

Zborul, care a fost unul de testare, poate fi interpretat ca o recapatare a independentei spatiale a SUA.

Este pentru prima oara dupa anul 2011 cand astronautii americani ajung in spatiu pornind din propria tara, dupa ce in ultimii noua ani au folosit capsulele Soyuz lansate de Rusia pentru care NASA a platit circa 80 milioane dolari pentru un loc.

ISS și Dragon

În seara de 30 mai, misiunea SpaceX-Demo-2 cu echipaj uman la bord, a ajuns cu succes în afara planetei noastre. Andocarea capsulei Dragon cu Stația Spațială Internațională va avea loc astăzi, 31 mai la ora 17:29. Mai jos, aveți o animație realizată de pe terasa Observatorului Astronomic, în care se poate observa Stația Spațială, iar la opt minute distanță apare și capsula Dragon la ora 22:47, proaspăt lansată. Capsula s-a putut observa pentru un minut și 30 secunde din București, la aproximativ 25 minute după lansarea din SUA – Kennedy Space Center.

Publicată de Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” pe Sâmbătă, 30 mai 2020
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here