Zi istorica azi in America. SpaceX si NASA incearca inca o data sa trimita doi astronauti in spatiu, dupa tentativa esuata de lansare a misiunii DEMO-2 de miercuri.

Scopul acestei misiuni este de a demonstra ca SpaceX are o capacitate reala de a transfera astronauti catre statia spatiala si inapoi in maxima siguranta. Mai mult, prima incercare ar fi trebuit sa aiba loc miercuri, dar a fost anulata din cauza vremii.

Astazi este programata urmatoarea lansare la ora 3.22 PM – 22.00 ora Romaniei, dar se va tine cont si de aceasta data de starea vremii.

NASA transmite live aceasta misiune pe canalul lor oficial de YouTube, iar astronautii Bob Beheken si Doug Hurley au plecat spre racheta la bordul unei Tesla Model X.

Ce este SpaceX

Space Exploration Technologies Corporation, cunoscuta ca SpaceX, este o companie privata din Statele Unite ale Americii dedicata realizarii de vehicule pentru transport in spațiul cosmic, fondata ca o companie pornind de la zero de catre fondatorul companiei Tesla, antreprenorul Elon Musk.

Domeniul primar de lucru al companiei este proiectarea, realizarea si dezvoltarea de vehicule spațiale de lansare partial sau total refolosibile, asa cum sunt Falcon 1 și Falcon 9, respectiv seria de capsule spațiale numite Dragon.

SpaceX a avut original sediul in El Segundo, dar opereaza actualmente in Hawthorne, ambele aflate in statul american California.

loading...