Ministerul Educatiei din Romania a aprobat calendarul examenului de Bacalaureat 2020. Documentul urmeaza sa fie publicat si in Monitorul Oficial.

Monica Arsenie, ministrul Educatiei si Cercetarii, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare si desfasurare a examenului national de Bacalaureat 2020.

Potrivit edu.ro, se considera centru de examen, in contextul epidemiologic actual, unitatea de invatamant unde s-au inschis cel putin 30 de candidati proveniti din seria curenta si/sau din seriile anterioare.

Conditiile care trebuie indeplinite de o scoala pentru a fi centru de examen sunt urmatoarele:

  • organizarea salilor de examen sa se realizeze astfel incat, in fiecare sala, candidatii sa fie repartizati la o distanta de minimum doi metri unul fata de celalalt stanga/dreapta – fata/spate
  • salile de examen si salile in care isi desfasoara activitatea comisia din centrul respectiv se afla, de regula, in aceeasi cladire
  • salile detin sisteme de supraveghere audio-video

Mai mult, elevii care se afla in izolare sau cei confirmati pozitiv cu noul coronavirus, dar si cei care au diferite afectiuni cronice sau cei care prezinta un risc crescut de infectie/de a dezvolta complicatii asociate infectiei Sars-CoV-2 vor sustine probele pentru examenul national de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborata de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Sanatatii.

Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se vor realiza in perioada 11 – 17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie si aprobate prin ordin de ministru.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here