Si-a petrecut toata tineretea pe scena, a jucat in zeci de filme, iar acum isi traieste fericit batranetea. Este vorba despre Florin Piersic. Indragitul actor incaseaza o pensie de la statul roman pentru cotizatiile pe care le-a avut de-a lungul carierei.

Florin Piersic este unul dintre cei mai mari actori din Romania, iar acum s-a retras din viata publica si traieste la Cluj. Potrivit jurnalistilor de la Click.ro, actorul incaseaza lunar o pensie de 2.000 de lei.

Trebuie sa admintem ca este vorba despre o suma peste media la nivel national. Actorul nu se plange, mai ales ca detine trei locuinte, printre care o casa de vacanta.

Cine este Florin Piersic

Florin Piersic s-a nascut pe 27 ianuarie 1936 la Cluj si este un actor roman de film, radio, televiziune, scena si voce. A jucat drama, comedie, tragedie, figuri istorice si haiduci.

Nascut din parinti originari din Bucovina, Florin Piersic si-a petrecut copilaria in Corlata, Pojorata si Cajvana (judetul Suceava), apoi Cernauti si, ulterior, Cluj, unde a urmat Liceul de baieti nr. 3.

Florin Piersic a fost descoperit de catre actrita si regizoarea Elena Negreanu, potrivit wikipedia.com.

loading...